Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten woensdag 12 december 2007.

Zaanstreek-Waterland, 12-12-2007 o Rooidag hennep, huiselijk geweld en overvaller gepakt

Rooidag hennep

Purmerend, dinsdag 11 december 2007.

De politie heeft tijdens een rooidag op diverse adressen ruim 1200 hennepplanten in beslag genomen. Een bedrijfsgebouw aan de Ampèrestraat werd opengemaakt omdat vermoed werd dat er elektriciteit werd gestolen voor een plantage. Na verbreking van een deurslot bleek dat in het pand drie personen aanwezig waren. Ook was er een professioneel ingerichte kwekerij met 725 planten aanwezig. De verdachten, 48, 44 en 43 jaar oud en woonachtig in Purmerend (2) en Amsterdam, werden aangehouden. Het energiebedrijf heeft de stroom afgesloten omdat de voor de kwekerij benodigde energie buiten de meter om werd betrokken. De plantage werd ter vernietiging ontmanteld en in beslag genomen. De verdachten werden na verhoor heengezonden. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

In een box in de Rudolf Garrelstraat werd na een anonieme melding een kwekerijtje met 6 planten aangetroffen. De lamp en planten werden meegenomen ter vernietiging.

Agenten troffen eerder in een box in een flatgebouw aan de Oostervenne benodigdheden voor een hennepplantage aan. In de bijbehorende woning werden 204 planten aangetroffen. De Cannabiskwekerij werd ter vernietiging in beslag genomen. De 44-jarige huurster van de woning werd uitgenodigd voor verhoor aan het bureau. Daar verklaarde zij dat de woning was onderverhuurd. Nader onderzoek wordt ingesteld en proces-verbaal opgemaakt.

In een ruimte boven een winkel aan de Westerstraat werd na een melding van een ander politiekorps een kwekerij in aanbouw met 300 plantjes gevonden. De stroom werd (nog) niet buiten de meter om betrokken. Twee Amsterdammers van 32 en 38 jaar oud probeerden via de achterzijde het pand te ontvluchten maar werden daar opgevangen door agenten die het duo vervolgens aanhielden in de boeien zetten. De plantage wordt vernietigd. De verdachten werden na verhoor in vrijheid gesteld. Proces-verbaal volgt.

Aanhoudingen na vechten

Wormerveer, woensdag 12 december 2007.

De politie heeft naar aanleiding van een vechtpartij die plaatsvond op 25 november bij een woning aan de Houtkade drie mannen aangehouden. De mannen zijn 34, 42, en 51 jaar oud en allen woonachtig in Wormerveer. Na een ruzie in Krommenie was een aantal personen verhaal gaan halen op de Houtkade. De bezoekers werden volgens de verklaringen echter geschopt, geslagen en enkelen belandden in de sloot. Daar zouden zij zijn bekogeld met stenen waardoor een 59-jarige Krommenieër aan zijn hoofd gewond raakte. Ook nadat de man aan de overkant uit de sloot was gekropen zou hij zijn belaagd en mishandeld. In het ziekenhuis bleek dat de man een diepe snee in zijn wang, een gebroken neus en een gebroken rib had opgelopen. Ook enkele voertuigen werden bij de schermutselingen beschadigd. De verdachten worden verhoord en van het onderzoek wordt proces-verbaal opgemaakt. De recherche verwacht binnenkort nog enkele verdachten aan te houden.

Huiselijk geweld

Krommenie, woensdag 12 december 2007.

De politie heeft een 40-jarige man uit Krommenie aangehouden als verdachte van mishandeling van zijn vrouw. De vrouw was naar het ziekenhuis gegaan waar werd geconstateerd dat er een bot in een been was gescheurd en ribben waren gebroken of gekneusd. Ook waren er diverse oppervlakkige verwondingen. De verdachte werd ingesloten.

Woninginbraak

Assendelft, woensdag 12 december 2007, 05:28 uur.

De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een tussenwoning aan de Vlietlaan. Men probeerde in de nacht van dinsdag op woensdag binnen te komen door in het kozijn van een raam en in de achterdeur enkele gaten te boren. Toen dit niet lukte werd een het slot van de achterdeur vernield. De kamer van de woning was doorzocht maar tot nu toe wordt alleen wat fruit vermist. Het tijdstip van de inbraak was mogelijk rond vijf uur want op dat tijdstip hebben buren harde geluiden gehoord. In dezelfde nacht werd op De Busken ingebroken in een tussenwoning. Hier wist men wel binnen te komen door het boren van enkele gaten in de achterdeur. Uit de woning werden onder meer laptop computers, een foto- en een videocamera, mobiele telefoons, portemonnees en een klok weggenomen. Forensische Opsporing heeft in en om de beide woningen de sporen onderzocht.

Overvaller gepakt

Purmerend, dinsdag 11 december 2007, 16:35 uur

De politie heeft een 33-jarige Purmerender opgepakt als verdachte van een overval op een kledingzaak aan de Breedstraat. Rond half vijf in de middag kwam een onbekende man de winkel binnen die op de drie medewerksters afliep en vroeg of ze ook jassen verkochten. Hij was echter niet geïnteresseerd in een jas, maar wel in het kassageld dat net werd geteld. Een van de medewerksters vloog de man aan en de kassamedewerkster gooide het geld de winkel in, waar het verspreid terechtkwam. De overvaller raapte zoveel mogelijk geld bij elkaar en ging er vandoor. Een 14-jarige jongen die toevallig voor de winkel stond volgde op zijn fiets de overvaller. De politie werd gebeld en ging op aanwijzen van de jongen een woning binnen aan de Gedempte Gracht, waar iemand werd aangehouden. Deze persoon bleek na verhoor niets met de zaak te maken te hebben. De politie postte bij een aantal woningen aan de Gedempte Gracht en hield vanochtend de 33-jarige man aan die voldeed aan het signalement van de overvaller. Het onderzoek is nog in volle gang.