Politie Zuid-Holland-Zuid

Vrouw overleden na aanrijding

Hardinxveld-Giessendam, 12-12-2007 o De 57-jarige vrouw uit Hardinxveld-Giessendam die dinsdagavond 11 december ernstig gewond raakte bij een ongeluk op de kruising Parallelweg/Nieuweweg is de afgelopen nacht aan haar verwondingen overleden in het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam.

Het slachtoffer werd omstreeks 19.00 uur aangereden door een personenauto, bestuurd door een 47-jarige vrouw uit Boven-Hardinxveld. Zij reed op de Parallelweg en sloeg linksaf de Nieuweweg op. Op dat moment kwam zij in botsing met de voetgangster die vermoedelijk overstak. Het slachtoffer kwam helemaal onder de auto terecht, zodanig dat het Mobiel Medisch Team (MMT) en ambulancepersoneel niet bij haar konden om eerste hulp te verlenen. De brandweer moest de auto moeten oplichten met hefkussens om de vrouw er onder vandaan te krijgen waarna zij vervolgens werd behandeld.

De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het incident. De verkeersongevalanalisten van de Regionale Verkeers Ondersteuning (RVO) hebben sporenonderzoek op de plek van de aanrijding verricht en onderzoeken tevens de auto.
Indien er getuigen zijn van dit ongeluk die de politie nog niet gesproken heeft, dan worden zij verzocht contact op te nemen via het Politie Service Centrum, tel: 0900-8844 (lokaal tarief)