Persberichten 12/12 middag

Regio, 12-12-2007

Lisse Inbraak in restaurant De politie is een onderzoek gestart naar een inbraak in een restaurant aan de Heereweg. In de nacht van woensdag 12 december zijn de inbreker(s) het pand binnengedrongen. Uit het pand is onder andere een geldbedrag weggenomen. De eigenaar van het restaurant heeft aangifte gedaan. De technische recherche van de politie zal een onderzoek doen naar achtergelaten sporen.

Sassenheim Aanrijding op Rijksstraatweg De politie heeft hulp geboden bij een aanrijding op de Rijksstraatweg met de kruising van de Warmonderweg. De aanrijding gebeurde op woensdag 12 december, rond 08.00 uur. Een 71 jarige automobilist uit Leiden reed over de Rijksstraatweg in de richting van Sassenheim. Hij kon niet op tijd remmen voor autos die voor het verkeerslicht stonden te wachten en botste op de laatste auto, bestuurd door een 61 jarige man uit Voorhout. Door de kracht van de botsing schoof deze auto weer door op de twee andere autos die daarvoor stonden. De Voorhouter raakte gewond en is naar het LUMC gebracht.

Voorschoten Geld weggenomen na babbeltruc Een 79 jarige man uit Voorschoten werd op woensdag 12 december, rond 13.50 uur op het Sir Winston Churchillplein aangesproken door een man. De man vroeg waar hij een telefooncel kon vinden en wilde geld wisselen. De Voorschotenaar pakte zijn portemonnee om kleingeld te wisselen waarop de man briefgeld uit zijn portemonnee wist te weg te nemen. Vervolgens rende de man weg. De Voorschotenaar heeft aangifte gedaan bij de politie van diefstal. De politie vraagt getuigen zich te melden via 0900-8844.

Leiderdorp Cilinders met gas gestolen In een pand aan de Simon Smitweg is in de nacht van dinsdag 11 op woensdag 12 december ingebroken. De inbreker(s) hebben uit het pand 5 cilinders gas weggenomen. Deze cilinders, 1 van 40 liter (ong. 1.50 meter hoog) en vier van 2 liter (ong. 50 cm) zijn bij ondeskundig gebruik gevaarlijk. De grote is wit van kleur met een blauwe kop en de vier kleine cilinders zijn blauw. Het gas is narcotisch, brandbaar en bij verwarming explosief. Bij het aantreffen van de cilinders wordt sterk geadviseerd de politie in te schakelen.

--- einde berichten ---