Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (12-12)

TILBURG, 12 december 2007

Tips over overval Goirle via Bureau Brabant en Opsporing Verzocht

GOIRLE: Maandag 10 december besteedde het opsporingsprogramma Bureau Brabant aandacht aan een gewapende overval op de ABN AMRO vestiging in Goirle. Naar aanleiding van de uitzending van Bureau Brabant kreeg de politie vier tips binnen. Dinsdag 11 december volgde een uitzending van Opsporing Verzocht. De aflevering van Opsporing Verzocht leverde acht reacties op. Momenteel wordt onderzocht in hoeverre de tips bruikbare informatie voor het onderzoeksteam opleveren.

De bank werd vrijdag 16 november 2007 overvallen. Vlak voordat de bank werd geopend, kwamen twee overvallers met geweld de bank binnen. Zij wisten met de buit te vluchten op een bromscooter. De bromscooter is vlak voor de overval gestolen in Amsterdam. Die scooter werd teruggevonden op een plaats, waar de overvallers vermoedelijk in een vluchtauto zijn overgestapt.

Van de daders zijn de volgende signalementen bekend:
De bestuurder van de scooter is een lichtgetinte man van tussen de 20 en 30 jaar met een lengte van 1.75 tot 1.80 meter lang. Hij heeft een gezet postuur.
De bijrijder is een stuk slanker en zon 1.70 tot 1.75 meter lang.

De scooter is een Aprillia Leonardo met een 125 cc motor. Die scooter heeft voor de overval op de Kloosterstraat in Goirle gestaan met een blauw witte hoes erover heen. Hij staat daar enorm in de weg en de politie vraagt dan ook getuigen zich te melden, die wellicht meer weten over bijvoorbeeld het wegzetten van die scooter. Na de overval is de scooter terug gevonden in het hofje, dat hoort bij de omliggende woningen van de Bergstraat, Wethouder Vekemanstraat en het Pater v/d Elzenpad. Daar is ook een grijze personenauto weggereden.

Arrestatie na brand in woning

TILBURG: In de nacht van dinsdag 11 december op woensdag 12 december 2007 ontstond er brand in een tussenwoning aan de Jan Maurits van Nassaustraat. Rond 03.50 uur kwam de melding bij de gemeenschappelijke meldkamer binnen, waarna brandweer en politie uitrukten.

Bij aankomst bleek dat de 30-jarige bewoonster van het pand vanuit haar slaapkamer naar het platte dak was gevlucht en door buren in veiligheid was gebracht. De brand was op de bank in de woonkamer ontstaan, zo bleek later. De politie arresteerde de 31-jarige ex-man van de bewoonster. Hij was ongemerkt de woning binnengedrongen terwijl de vrouw sliep, waarna de brand ontstond. De verdachte was het vuur met een tuinslang aan het blussen toen de brandweer arriveerde. Hij is aangehouden op verdenking van brandstichting en is in verzekering gesteld.

Omwonenden blij met verkeerscontrole op Ringbaan-Noord

TILBURG: Dinsdag 11 december hield de politie een verkeerscontrole op de Ringbaan Noord. De agenten kregen daarbij
verschillende complimenten van de diverse omwonenden, die vooral last hebben van snelheidsovertreders. Dat bleek ook wel want tijdens de controle passeerde een automobilist het controlepunt met 87 km/u, terwijl er maximaal 50 km/u mag worden gereden.

Veertig overtreders kregen een bekeuring uitgereikt. Het ging om de navolgende feiten.

28 x Snelheidsovertredingen
7 x Niet dragen van de verplichte autogordel
2 x Onnodig lichtsignalen geven aan andere weggebruikers 2 x Telefoneren tijdens het auto rijden (niet handsfree) 2 x Rijden door rood licht 1

De Ringbaan (noord, zuid, oost en west) is één van de 10 trajecten waar de politie Midden en West-Brabant met intensief toezicht tracht om het aantal letselaanrijdingen terug te dringen. De wegen zijn gelegen binnen de bebouwde kom van Tilburg. In de directe omgeving van deze wegen bevinden zich winkelgebieden, steken voetgangers en fietser kruisingen over en spelen kinderen. De trajecten zijn gekozen op basis van ongevalanalyses en (meet)ervaringen van de politie en de provincie Noord-Brabant. De afgelopen drie jaar vonden op deze meer dan 120 aanrijdingen plaats met (ernstig) letsel. De politie zal op deze locaties intensief blijven controleren op de vijf speerpunten: helm, gordel, rood licht, alcohol en snelheid. De gemeente Tilburg heeft met het oog op de verkeersveiligheid gekozen voor de plaatsing van flitspalen op diverse wegen. De meeste staan bij kruisingen en de apparatuur registreert niet alleen het rijden door rood, maar meet tegelijkertijd de gereden snelheid.

140,- boete voor winkeldiefstal

TILBURG: 140,- boete kreeg een winkeldief opgelegd namens het Openbaar Ministerie. De 63-jarige Tilburger was dinsdagmiddag 11 december boodschappen aan het doen bij een supermarkt op de Korvelseweg. Hij kwam tot ontdekking dat hij te weinig contant geld bij zich had en besloot een pak gehakt ( 1,80) niet af te rekenen. Hij stopte het pak gehakt onder zijn kleding en passeerde de kassa, zonder het gehakt af te rekenen. Winkelpersoneel arresteerde de man, waarna hij werd overgedragen aan de politie. In het politiebureau is proces-verbaal opgemaakt en kreeg de man een dagvaarding uitgereikt. Door de boete van 140,- te betalen kan hij een gang naar de rechter voorkomen.

TILBURG: In de Heuvelstraat in Tilburg arresteerde de politie twee spijbelende minderjarige meisjes (15 en 16 jaar). Zij hadden bij een warenhuis aan de Heuvelstraat voor 61,40 aan kleding en sieraden gestolen. In het politiebureau is het tweetal verhoord en hun ouders ingelicht. Vermoedelijk krijgen de twee meisjes een verwijzing naar Bureau Halt. Ze pleegden het feit dinsdagochtend 11 december 2007.

Politie neemt auto in beslag van hardnekkige dronken automobilist

TILBURG: De politie heeft de auto in beslag genomen van een 43-jarige inwoner van Tilburg. De man reed dinsdagmiddag 11 december 2007 tegen een muurtje aan het Lijnsheike in Tilburg en ging vervolgens een slijterij binnen om drank te kopen. De man was toen al zwaar onder invloed van alcohol. De man werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar bleek dat hij een rijontzegging had tot 2016 (!) en dat hij dus helemaal niet had mogen rijden. Ook zijn auto bleek onverzekerd en is om die reden in beslag genomen. De Officier van Justitie beslist wat er met het voertuig gaat gebeuren. De man moest vervolgens een ademanalyse ondergaan wat een uitslag van 1255 ug/l (!), terwijl 220 ug/l de maximum toegestane grens is. Voor alle feiten is proces-verbaal tegen de man opgemaakt.

Arrestatie na mishandeling

TILBURG: In een Tilburgse onderwijsinstelling raakten dinsdagochtend 11 december twee scholieren slaags met elkaar. Een 15-jarige jongen uit Goirle liep daarbij verwonding op aan zijn neus en moest zich in het ziekenhuis medisch laten behandelen. Het 15-jarige slachtoffer benaderde rond 10.30 uur een 16-jarige Tilburger met de vraag of hij wellicht zijn scholierenpasje kwijt was. Dat bleek het geval maar het slachtoffer weigerde om de pas terug te geven. Er ontstond ruzie waarbij de 16-jarige verdachte een kopstoot uitdeelde. Een docent wist samen met andere scholieren de vechtersbazen te scheiden. De politie werd erbij gehaald, waarna de verdachte gearresteerd werd. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Auteur: Jeroen Steenmeijer