Politie Midden- en West Brabant

Proces-verbaal voor heling van gestolen fiets

GIESSEN, 12 december 2007

Proces-verbaal voor heling van gestolen fiets

GIESSEN: Een automobilist probeerde zich woensdagochtend 12 december rond het middaguur aan de controle van een motoragent te ontrekken. Hij kon in de Ondernemersstraat aan de kant gezet worden. Het motief was al snel duidelijk: in de auto lag een gestolen fiets, waarvan het slot doorgeslepen was.

De 49-jarige man uit Deest werd gearresteerd en overgebracht naar het politiebureau. Tijdens het verhoor verklaarde hij dat hij de fiets al enkele maanden in zijn bezit had. Dat verhaal klopte niet, want aan de hand van het framenummer van de fiets stelde de politie vast dat die twee weken geleden in s-Hertogenbosch gestolen was. Vervolgens vertelde de man dat hij de fiets afgelopen maandag had gekocht, wetende dat de fiets van diefstal afkomstig was.

In overleg met het Openbaar Ministerie kreeg de verdachte een boete van 380,- opgelegd. Omdat hij de boete niet meteen kon betalen is hem ook een dagvaarding voor de terechtzitting uitgereikt. De gestolen fiets is in beslag genomen en gaat retour naar de rechtmatige eigenaar.

Auteur: Jeroen Steenmeijer