Gemeente Oldenzaal


Gemeente voert klanttevredenheidsonderzoek Wmo uit

gepubliceerd op : 12-12-2007

De gemeente Oldenzaal verstrekt in het kader van de Wmo individuele voorzieningen. De gemeente wil graag weten wat de klant hiervan vindt. Daarom voert zij een klanttevredenheidsonderzoek uit onder haar klanten, de gebruikers van de voorzieningen.

Het onderzoek vindt plaats door middel van een schriftelijke vragenlijst. De vragenlijst wordt rond 14 december verstuurd aan ongeveer 800 willekeurig gekozen klanten die een individuele voorziening hebben. Bij individuele voorzieningen gaat het bijvoorbeeld om een scootmobiel, een rolstoel of de hulp bij het huishouden.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door SGBO, een onafhankelijk onderzoeks- en adviesbureau. Naar verwachting worden in het voorjaar de uitkomsten van het onderzoek bekend gemaakt. Het onderzoek vindt in alle Twentse gemeenten plaats, waardoor vergelijken van gemeenten mogelijk is.

Om haar beleid op een goede wijze vorm te kunnen geven, heeft de gemeente de mening van haar klanten nodig. Zo kan de dienstverlening zo goed mogelijk worden afgestemd op de behoeften van klanten. Terugsturen van de ingevulde vragenlijst is dus erg belangrijk.