Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda 12-12

BREDA, 12 december 2007

Twee knapen aangehouden na afsteken vuurwerk

ST. WILLEBRORD: De politie heeft dinsdagavond tegen 19.00 uur op de Bremstraat twee jongens (11 en 12 jaar) aangehouden. Agenten zagen het tweetal een flinke hoeveelheid vuurwerk afsteken en spraken hen aan. Ze bleken in hun zakken ook nog diverse stukken vuurwerk te hebben. Het tweetal is verhoord op het bureau en vervolgens aan zijn ouders overgedragen. Bekeken wordt of de jongens naar bureau HALT kunnen worden gestuurd.

Dronken Bredase automobiliste aangehouden

BREDA: Een 24-jarige automobiliste uit Breda is woensdagmorgen kort voor 01.00 uur een aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Dat gebeurde op de Plantaanstraat. De vrouw blies 475 ug/l, terwijl voor haar als beginnend bestuurder (kort dan vijf jaar in het bezit van het rijbewijs) maximaal 88 ug/l is toegestaan. Voor reguliere bestuurders ligt die grens op 220 ug/l. Bij beginnende bestuurders met een score hoger dan 350 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd, dus ook in dit geval. De automobiliste is na verhoor heengezonden, proces-verbaal wordt opgemaakt.

Bredase vrouw bedreigt echtgenoot

BREDA: Rond 01.00 uur woensdagmorgen is een 49-jarige Bredase vrouw aangehouden na een conflict in haar woning in de wijk Tuinzigt. De vrouw gaf haar man een klap. Ook sloeg ze een fles kapot en maakte dreigende en stekende bewegingen in de richting van haar echtgenoot. Agenten die reageerden op een melding van geluidsoverlast, zagen dat en hielden de vrouw aan. Ze ingesloten op het bureau.

Veelpleger in de kraag gepakt door omstanders na auto-inbraak

BREDA: Op de Haagdijk heeft de politie woensdagmorgen kort voor 04.00 uur een 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Hij staat geregistreerd als veelpleger. Agenten kwamen ter plaatse na een melding van een auto-inbraak. Enkele vrienden die na cafébezoek naar huis wilden gaan, zagen de verdachte in de geparkeerde auto van een van hen zitten. Toen ze naar de auto liepen, vluchtte de man weg, met een autoradio in zijn hand. De mannen konden de verdachte in de kraag grijpen en aan de politie overdragen. Van de auto was een raampje ingeslagen. De veelpleger is in verzekering gesteld, conform de afspraken met het Openbaar Ministerie.

Getuigen gezocht van brutale inbraak winkel Haagdijk

BREDA: De politie zoekt getuigen van een brutale inbraak in een winkelpand aan de Haagdijk. Tussen 17.30 uur en circa 19.30 uur dinsdagavond werd aan de voorkant van de winkel een deur geforceerd en een grote hoeveelheid kleding gestolen. Gelet op het feit dat het een drukke (winkel)straat betreft, heeft de politie goede hoop dat voorbijgangers iets gezien hebben. Getuigen worden gevraagd zich te melden op 0900-8844.

Bredanaar aangehouden na diefstal mobiele telefoon

BREDA; De politie heeft woensdagmorgen kort voor 09.30 uur op de Slingerweg een 39-jarige Bredanaar aangehouden. Surveillerende agenten werden kort daarvoor aangesproken door een 57-jarige Bredase die vertelde dat een onbekende man haar mobiele telefoon uit haar jaszak had gegrist. Dat gebeurde op de Markkade toen ze een parkeerkaartje in haar geparkeerde auto wilde leggen. De vrouw reed na de diefstal achter de Bredanaar aan en kon een goed signalement verschaffen. De Bredanaar is na verhoor heengezonden; proces-verbaal wordt opgemaakt.

Ruzie bij werkgever resulteert in aanhouding Bredanaar

BREDA: Een 19-jarige Bredanaar is woensdagmorgen kort na 11.00 uur aangehouden bij een bedrijf op de Riethil. Hij had bij zijn werkgever na een ruzie stennis gemaakt en zwaaide met een vlindermes. De man zou ook collegas bedreigd hebben. Hij werd aangehouden wegens verboden wapenbezit. Na verhoor is hij heengezonden met een proces-verbaal.

Auteur: Andre van den Hul