Gemeente Smallingerland


* | 2007

* | December

* | Concept WMO beleidsplan klaar

Concept WMO beleidsplan klaar

Uw reactie is welkom!

Het gemeentelijke concept WMO beleidsplan is gereed. De Wet Maatschappelijke Ondersteuning verplicht gemeenten om iedere vier jaar een plan vast te stellen, waarin het voorgenomen beleid voor de maatschappelijke ondersteuning wordt beschreven. In het plan legt de gemeente dus uit wat er gedaan zal worden om mensen zonodig te ondersteunen in hun bijdrage aan de samenleving, bij het herstellen van hun zelfredzaamheid of bij het actief deelnemen aan de samenleving.
Dit vierjarige beleidsplan is tot stand gekomen in overleg met ondersteuningsvragers (vertegenwoordigd in het Platform WMO) en aanbieders (vertegenwoordigd door medewerkers van diverse maatschappelijke organisaties in Smallingerland) van wonen, welzijn en zorg. Ook zijn de resultaten van de druk bezochte WMO dagen in september in De Lawei gebruikt voor de samenstelling van het plan.

Voordat het concept WMO beleidsplan ter vaststelling aan de gemeenteraad wordt aangeboden, krijgt u tot en met vrijdag 18 januari 2008 de gelegenheid om te reageren. U kunt het plan inzien bij de publieksbalie in het gemeentehuis of hier downloaden.

Wanneer u liever een papieren versie ontvangt, kunt u bellen met mevrouw A. Damen op telefoonnummer 0512 - 581234.