Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom 12-12

BERGEN OP ZOOM, 12 december 2007

Slachtoffer verkeersongeval Dinteloord overleden

DINTELOORD: De 21-jarige Roosendaler die afgelopen weekeinde ernstig gewond is geraakt bij een verkeersongeval op de Noordzeedijk, is woensdagmorgen in het ziekenhuis in Breda overleden. De man reed zondagmorgen kort na 03.00 uur in een bocht rechtdoor en belandde met zijn taxi in een sloot waarin water stond. Een agent haalde het slachtoffer uit de auto. Hij werd in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis gebracht.

Roosendaler gaat twee maal op de bon in het verkeer

ROOSENDAAL: Een 29-jarige Roosendaler is dinsdagmiddag kort voor 15.30 uur aangehouden op de Stoopstraat. De man reed samen met twee andere inzittenden in een auto over de Strausslaan toen agenten de auto aan een controle wilden onderwerpen; zij hadden gezien dat het drietal geen gordel droeg. De Roosendaler ging er echter met zijn auto vandoor, maar in Stoopstraat kwamen agenten hem weer tegen. De twee inzittenden en de bestuurder kregen een bekeuring voor het niet dragen van de gordel, de bestuurder wilde bovendien zijn identiteit niet opgeven. Daarvoor kreeg hij ook een bon. Daarna kon de man weer gaan.

Bijna 400 bestuurders bekeurd na snelheidsovertreding

HOOGERHEIDE: Bij een snelheidscontrole van het regionaal VerkeersHandhavingsTeam (VHT) op de Scheldeweg zijn woensdag tussen 09.00 en 15.00 uur 381 bestuurders op de bon geslingerd. De maximaal toegestane snelheid is 50 km/uur, maar een bestuurder presteerde het om met 117 km/uur geklokt te worden. In totaal reden 6551 bestuurders langs de radarwagen.

Over trajecten

Het traject N289 Hoogerheide Putte is één van de 10 trajecten waar de politie Midden en West-Brabant met intensief toezicht tracht om het aantal letselaanrijdingen (56) terug te dringen. De trajecten zijn gekozen op basis van ongevalanalyses en (meet)ervaringen van de politie en de provincie Noord-Brabant. Op deze plaatsen vonden de laatste drie jaar meer dan 600 letselaanrijdingen plaats. De politie zal op deze locaties intensief controleren op de vijf speerpunten: helm, gordel, rood licht, alcohol en snelheid.

Dit traject vormt de verbinding tussen provinciegrens Zeeland (Hoogerheide) en de grens met België (Putte) en loopt door de bebouwde kom van Hoogerheide

Man aangehouden in Roosendaal wegens lokaalvredebreuk

ROOSENDAAL: De politie heeft dinsdagmorgen kort voor 11.00 uur een 38-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden wegens lokaalvredebreuk. Dat gebeurde op de Laan van Brabant. De man staat geregistreerd als veelpleger en is vooral actief op het gebied van winkeldiefstal. Hij had daarvoor een ontzegging om in winkelcentrum Roselaer te komen. Toen hij dat toch deed, heeft een beveiliger gevorderd dat hij vertrok. Daarin had de man geen trek, waarop de beveiliger besloot hem aan te houden en over te dragen aan de politie. Hij bleek op het bureau nog enkele vonnissen te hebben openstaan, zodat hij is ingesloten.

Auteur: Andre van den Hul