Gemeente Den Haag

38 miljoen voor nieuwbouw onderwijs in 2008 (11 december)

De gemeente Den Haag trekt in 2008 38 miljoen euro uit voor nieuwe onderwijshuisvesting. Dat geld wordt ondermeer gebruikt voor nieuwbouw van zeven scholen voor basis- en voortgezet (speciaal) onderwijs. Daarnaast is er 11 miljoen beschikbaar voor groot onderhoud en aanpassingen aan bestaande les- en gymnastiekgebouwen.

Sander Dekker, wethouder van Onderwijs, jeugd en sport: "Ook in 2008 geeft de gemeente weer een krachtige impuls aan het vernieuwen en verbeteren van schoolgebouwen. Goed onderwijs veronderstelt goede onderwijshuisvesting. Doordat we aandacht schenken aan ruimte voor kinderopvang zijn de nieuwe scholen bovendien eigentijds."

De gemeente is verantwoordelijk voor de huisvesting van het primair, speciaal en voortgezet onderwijs. Openbare basisschool P.C. Hooft komt in een nieuw complex samen met basisschool Ds. D.J. Karres. Het Varias College, de Opperd, de Tweemaster, die samen met basisschool O.G. Heldring in één complex komt, als ook basisschool Comenius, krijgen nieuwe schoolgebouwen. Ook worden vijf nieuwe gymnastiekzalen gerealiseerd.

Voor groot onderhoud en aanpassingen aan bestaande schoolgebouwen, de aanschaf van onderwijsleerpakketten en meubilair wordt in 2008 circa 11 miljoen uitgetrokken.