Gemeente Sittard-Geleen


158_2007

PERSBERICHT Gemeente Sittard-Geleen

Maastricht en Heerlen steunen KvK- kandidatuur Sittard

Sittard-Geleen, 12 december 2007 ­ De gemeenten Maastricht en Heerlen hebben zich geschaard achter de kandidatuur van Sittard voor de vestiging van de Kamer van Koophandel Limburg. Het is voor het eerst dat de drie grote gemeenten in het Stedelijk Netwerk Zuid-Limburg samen optrekken.

De keuze voor Sittard is niet toevallig. De kantorenlocatie in Sittard heeft een bovenregionale status, ligt centraal in Limburg en is goed en snel bereikbaar via de snelweg en het openbaar vervoer. Ruim 50 procent van de bedrijven en dus ook klanten van de Kamer van Koophandel zijn gevestigd in Zuid-Limburg. Bijna 25 procent van de bedrijven zijn gevestigd in Midden-Limburg. Vestiging van de Kamer in Sittard betekent dat driekwart van de klanten van de Kamer binnen een straal van 25 tot 30 km zijn bedrijf heeft.

De kerntaak van de Kamer van Koophandel wordt straks de regiostimulering. Uit de beleidsrapportages van het ministerie van Economische Zaken (Pieken in de Delta) blijkt telkens weer dat economisch stimuleringsbeleid van bovenregionale importantie plaats heeft in Venlo, Maastricht, Heerlen/Parkstad en Sittard-Geleen. De provinciale versnellingsagenda bevestigt die ontwikkeling. Een sterke Kamer van Koophandel in een sterke regio impliceert dat de keuze van de vestigingsplaats in Centraal Limburg in het voordeel moet uitvallen van Sittard-Geleen, als onderdeel van het Stedelijk Netwerk Zuid-Limburg.


---