Gemeente Capelle a/d IJssel

Stichting Toezicht Capelle houdt oogje in het zeil

De vakantiekaart De gemeente organiseert nog steeds de vakantiekaartenactie. Met deze kaarten kunt u ons laten weten wanneer u met vakantie gaat. Tijdens uw vakantie wordt dan een oogje in het zeil gehouden door Stichting Toezicht Capelle. De toezichthouders controleren of bijvoorbeeld alle ramen en deuren nog gesloten zijn en kijken meteen of de woning mogelijk op een andere manier de aandacht trekt van inbrekers. Bij onraad wordt de politie ingeschakeld. Met deze actie wil de gemeente bereiken dat het aantal woninginbraken tijdens vakantieperioden verder afneemt. Deze service is gratis.

De vakantiekaarten zijn op verschillende plekken verkrijgbaar, o.a. bij de informatiebalie van het gemeentehuis, de bibliotheek, Stichting Toezicht Capelle.
U kunt zich ook via deze website aanmelden voor de vakantiecontrole, hiervoor gaat u naar het product Vakantiekaart: Stadstoezicht STC in het E-loket

U kunt tot 31 december 2007 uw vakantie doorgeven.

De controle geldt helaas niet voor woningen of tuinen die niet openbaar te betreden zijn, zoals flats en portiekwoningen.

Meer informatie:

Informatiebalie gemeente Capelle aan den IJssel, tel. 2848484.

Stichting Toezicht Capelle aan den IJssel, tel. 4505079.

Wij wensen u een veilige vakantie!