Gemeente Capelle a/d IJssel

Nieuwe bus op lijn 41

e nieuwe bus Sinds vrijdag 30 november rijdt op lijn 41 een nieuw busje. Deze is speciaal voor deze buslijn aangepast. Het busje heeft onder meer een lagere instap en een automatische deur. Hierdoor kunnen mensen die wat moeilijker ter been zijn makkelijker in en uitstappen. In de nieuwe bus zit verder een lichtkrant die de volgende halte aankondigt. Sinds 1 oktober rijdt Lijn 41 door Capelle. In eerste instantie was de dienstregeling begonnen met een taxibusje.

Lijn 41 verbindt Capelle

Lijn 41 verbindt de wijken Schollevaar, Schenkel en Middelwatering met elkaar. Daarnaast sluit hij aan op verschillende andere lijnen van bus, trein en metro. De bus, die maximaal acht passagiers per rit kan vervoeren, is door iedereen te gebruiken. Lijn 41 rijdt dagelijks vanaf 9.00 uur tot 23.00 uur om het uur en verbindt Schollevaar via het stadscentrum met het IJsselland Ziekenhuis.

Route

De heenweg loopt anders dan de terugweg. Heen stopt de bus na vertrek vanaf de Hermitage bij de haltes: Station Schollevaar, Capelseweg, Goudenregenstraat en IJsselland Ziekenhuis. Op de route terug vertrekt de bus vanaf het IJsselland Ziekenhuis en stopt dan achtereenvolgens bij de haltes: Slotlaan, Valeriusrondeel, Capelle Centrum, Capelseweg, Station Schollevaar en de Hermitage.

Vervoersbewijzen

In de bus zijn strippenkaarten en abonnementen geldig, maar ook losse kaartjes kunnen in de bus worden gekocht. Een enkele reis gaat 1,00 kosten en voor 5,00 is een 7-rittenkaart te koop. De nieuwe OV-chipkaart is helaas niet bruikbaar op deze lijn.

Het initiatief voor de wijkbus komt van de Capelse gemeenteraad. De raad besloot vorig jaar al om samen met de RET een proef uit te voeren voor een periode van minimaal een jaar tot eind 2008.

Meer informatie

De exploitatie van Lijn 41 is de gezamenlijke verantwoordelijkheid van de RET, die de exploitatie doet en de gemeente Capelle, die de dienst betaalt. Informatie over Lijn 41, zoals reistijden en routes, is te vinden op

www.9292ov.nl, www.ret.nl en elders op deze site bij Verkeer, Lijn 41