Gemeente Abcoude


AGENDA/BESLUITENLIJST
VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 6 november 2007

O P E N B A A R

PORTEFEUILLE: burgemeester J. Streng


1. Concept-besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 30 oktober 2007. Toelichting:
Wekelijks wordt de besluitenlijst van de vorige vergadering vastgesteld. Ambtelijk advies:
Instemmen met de besluitenlijst.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Geluidsinstallatie raadzaal.
Toelichting:
De huidige geluidsinstallatie is dermate versleten, dat aanschaf van een nieuwe installatie noodzakelijk is.
Ambtelijk advies:
Instemmen met aanschaf nieuwe geluidsinstallatie. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten. Kosten niet ten laste van onderhoudsfonds gemeentehuis. Raadsvoorstel aan raad voorleggen, kosten ten laste van algemene reserve. E.e.a. in overleg met sectorhoofd P&C.

3. Projectplan Abcoude-Zuid.
Toelichting:
Het projectplan voor Abcoude-Zuid gaat in op de achtergrond, geschiedenis, het doel van het project, de fasen waarin het proces is onderverdeeld, de organisatie waarbinnen het project zich voltrekt, wie er opdrachtgever is en tenslotte een uitgebreide lijst van activiteiten en planning, kortom geeft het proces weer waarlangs tot de ruimtelijke invulling van Abcoude-Zuid wordt gekomen. Ambtelijk advies:

1. Vaststellen projectplan als leidraad om te komen tot de ruimtelijke invulling van Abcoude-Zuid.
2. Instellen projectteam Abcoude-Zuid.
3. T.k.n. gemeenteraad via ingekomen stukkenlijst. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

PORTEFEUILLE: wethouder D.L. Kok


1. Instellingsbesluit Commissie Naamgeving. Toelichting:
Gelet op het belang van goede naamgeving en de ingewikkeldheid daarvan verdient het aanbeveling de naamgeving op te dragen aan een gemeentelijke commissie; de Commissie Naamgeving. Ambtelijk advies:

1. Voorgesteld wordt het Instellingsbesluit Commissie Naamgeving vast te stellen.
2. Voorgesteld wordt de volgende personen te benoemen als lid van de Commissie: Jan Streng (artikel 3, lid 1, sub a: de burgemeester); Dick Kok (artikel 3, lid 1, sub b: de portefeuillehouder Ruimtelijke Ordening); Reina Janmaat (artikel 3, lid 1, sub c: medewerker bouwzaken VROM); Ton Haagen (artikel 3, lid 1, sub d: een gemeentearchivaris); Irma Blokhuis (artikel
3, lid 1, sub e: een beheerder van het gemeentelijk adressenbestand). Voorgesteld wordt Annemiek Vermeulen te benoemen tot secretaris. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

---


2. Vrijstelling voor het appartementsgebouw in Baambrugge Oost, zoals opgenomen in de op 1-11- 2007 door Westhoek ingediende bouwaanvraag. Toelichting:
Het betreft hier een vrijstelling voor een appartementsgebouw in het nog te ontwikkelen gebied Baambrugge Oost. In het bestemmingsplan Woongebied Baambrugge is het onderhavige appartementsgebouw opgenomen. Ten onrechte is hiervoor in de voorschriften dezelfde maximale bouwdiepte voor een hoofdgebouw opgenomen als voor de aanwezige en de te ontwikkelen overige woningbouw. Voorts is onvoldoende rekening gehouden met de noodzakelijke uitstekende delen van het appartementsgebouw. Hierdoor is de realisatie van het appartementsgebouw op basis van dit bestemmingsplan onmogelijk.
Ambtelijk advies:
Procedure op te starten teneinde ex artikel 19 lid 2 Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO) vrijstelling te verlenen voor de onderhavige functie en bebouwingsmogelijkheid. Overeenkomstig artikel 3.4 Awb het ontwerpbesluit en bijbehorende stukken ter inzage te leggen. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

3. Communicatieplan en Plan van aanpak van het bestemmingsplan buitengebied. Toelichting:
In de raadsvergadering van 6 september jl. heeft het stedenbouwkundig bureau BügelHajema een presentatie gehouden over hun zienswijze over een te ontwikkelen bestemmingsplan buitengebied. De raad heeft aangegeven actief betrokken te willen worden bij de ontwikkeling van het bestemmingsplan. Tevens heeft hij aangegeven de voortgang te willen volgen. In beide stukken met een oplegnotitie in de vorm van een memo wordt hieraan inhoud gegeven. Ambtelijk advies:
Het communicatieplan en Plan van aanpak voor het bestemmingsplan buitengebied bij de ingekomen stukken ter kennis te brengen aan de raad.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

4. Vervanging materiaalauto.
Toelichting:
De materiaalbus dateert uit januari 1997 en was enkele malen op de meerjarenbegroting uitgesteld. Het is de bedoeling de bus te vervangen voor de verplichte APK keuring waarvan wordt gevreesd dat er dure onderhoudskosten uit voort komen. Voor de materiaalbus inclusief inbouw zijn drie offertes gevraagd. Renaultdealer fa. Kalmthout is uiteindelijk de goedkoopste. De materiaalauto kan door onze plaatselijke ondernemer de fa. Kalmthout geleverd worden wat ook voordelen biedt met het onderhoud. De materiaalbus wordt dan begin 2008 geleverd. Tevens wil de buitendienst graag nog extra gereedschappen behorende bij deze materiaalauto ter waarde van 2.000 aanschaffen. Ambtelijk advies:
Een krediet beschikbaar te stellen voor de vervanging van de materiaalauto (inclusief bijbehorende gereedschap) van 27.000.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

5. Ontwerpbestemmingsplan Stationsgebied 2008. Toelichting:
Het voorontwerp bestemmingsplan `Hollandse Kade ­ Stationsgebied' heeft in de periode van 3 tot en met 30 oktober 2003 ter inzage gelegen. Dit ontwerp bestemmingsplan `Hollandse Kade ­ Stationsgebied' heeft van 10 juni t/m 7 juli 2005 ter visie gelegen. In dat kader zijn destijds 259 zienswijzen ingediend. Naar aanleiding van de ontvangen zienswijzen is het in ontwikkeling zijnde bouwplan voor het woongebied door initiatiefnemer AM BV aangepast. In verband daarmee heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om dit ontwerp bestemmingsplan aan te passen en opnieuw in ontwerp ter visie te leggen. Ex artikel 23 WRO kan een ieder zienswijzen indienen. Ambtelijk advies:
Het onderhavige ontwerpbestemmingsplan vast te stellen en ex artikel 23 Wet op de Ruimtelijke (WRO) ter voorbereiding op de vaststelling ter inzage te leggen. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.


---

PORTEFEUILLE: wethouder C.N. Veldhuijzen van Zanten


1. Vaststelling afronding uren overwerkvergunning. Toelichting:
In de CAR/UWO staat niets geregeld over het afronden van de overwerkuren. Ook navraag bij het informatiecentrum VNG leverde geen informatie op. Uit hoofde van het rechtmatigheidonderzoek is gebleken, dat dit formeel geregeld moet worden. De OR zal hierover worden geïnformeerd. Ambtelijk advies:
In aanvulling van hetgeen in de CAR/UWO onder hoofdstuk 3:2:1 is bepaald (namelijk dat overwerk wordt betaald in volle uren) vast te stellen, dat afronding van het totaal aantal gemaakt overuren per maand plaatsvindt volgens normaal geldende regels: vanaf 0,5 naar boven, daaronder naar beneden. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

PORTEFEUILLE: wethouder J. Vonk-Vedder


1. Wet maatschappelijke ondersteuning, vierjarig beleidsplan. Toelichting:
De Wmo geeft de gemeente grote beleidsvrijheid. Wel is gemeente gebonden aan regels en verplichtingen. Zo moet de gemeente in een vierjarenplan vastleggen wat zij doet aan maatschappelijke ondersteuning.
De raad stelde op 5-7 het concept beleidsplan vast. Op 3-10 volgde een bijeenkomst die informatie voor dit plan opleverde, vooral concrete acties, resultaten en prioriteiten. Alles is uitgewerkt in uitvoeringsplannen, die samen met het concept het "Beleidsplan Wmo Abcoude 2008-2011" vormen. De raad dient dit plan vast te stellen (artikel 3 Wmo). Ambtelijk advies:
De raad voorstellen het vierjarig beleidsplan vast te stellen. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Nota Lokaal Gezondheidsbeleid 2008-2011. Toelichting:
Op grond van de wettelijke verplichting beschreven in de Wet Collectieve Preventie Volksgezondheid (WCPV) is de gemeente verplicht om eens in de vier jaar een nota lokaal gezondheidsbeleid te realiseren. Omdat het vier jaar geleden is dat de gemeente het gezondheidsbeleid heeft vastgesteld, is er een nieuwe nota opgesteld. Deze nota is een vervolg op de nota "Lokaal gezondheidsbeleid 2002- 2006". Net als in de vorige nota wordt ook in de komende planperiode aandacht besteed aan de hoofdonderdelen van gezondheidszorg: preventie, zorg en facetbeleid. Ambtelijk advies:
Raad voor te stellen nota lokaal gezondheidsbeleid 2008 - 2011 vast te stellen en de genoemde beleidsspeerpunten en actiepunten over te nemen. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

3. Europese aanbesteding inburgeringstrajecten. Toelichting:
Abcoude heeft de uitvoering van de Wet inburgering uitbesteed aan De Ronde Venen. Vanuit deze gemeente wordt de Europese aanbesteding van de inburgeringstrajecten gecoördineerd voor de gemeenten Abcoude, Maarssen, Woerden en De Ronde Venen. Met dit advies wordt voorgesteld het ROC Midden Nederland de uitvoering van de inburgeringstrajecten te gunnen. Het is van evident belang dat de betrokken gemeenten, waaronder de onze, gelijktijdig en gelijk qua inhoud beslissen over deze gunning.
Ambtelijk advies:

1. De Inburgeringstrajecten voor de gemeenten Abcoude, De Ronde Venen, Maarssen en Woerden te gunnen aan het ROC Midden Nederland
2. Elycio Talen en Capabel Taal B.V. te berichten dat zij de opdracht niet gegund krijgen. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

---


4. Wetswijziging Wet sociale Werkvoorziening (Wsw). Toelichting:
In 2008 start een traject voor modernisering van de Wsw. Abcoude heeft de uitvoering van de Wsw uitbesteed aan de gemeente De Ronde Venen. Bijgaande advies sluit naadloos aan op het beleid van deze gemeente, dit is noodzakelijk voor een éénduidige uitvoering van de regeling. Overigens sluit de gekozen richting aan op regionaal beleid.
Ambtelijk advies:
De notitie "Modernisering Wet sociale werkvoorziening Gemeenschappelijke Regeling PAUW Bedrijven" vaststellen.
Zie voorts advies op pagina 7.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

Aldus vastgesteld in de B&W-vergadering van 13 november 2007. De secretaris, de burgemeester,


---

MANDAATBESLUITENLIJST
BEHORENDE BIJ DE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 6 november 2007

O P E N B A A R

PORTEFEUILLE: burgemeester J. Streng


1. Verzoek om vergunning innemen standplaats hoek Hoogstraat/Markvelt (noordzijde) op maandag 24 en 31 december 2007.
Toelichting:
Namens de houder van de standplaats hoek Hoogstraat/Markvelt (noordzijde) op de woens- vrij- en zaterdagen heeft administratie- en belastingadvieskantoor TVG een verzoek om vergunning ingediend om deze standplaats op de maandagen 24 en 31 december 2007 in te mogen nemen. Ambtelijk advies:
Vergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 25 oktober 2007:
Overeenkomstig voorstel besloten.

PORTEFEUILLE: wethouder D.L. Kok


1. Aanvraag monumentenvergunning Kerkplein 7 te Abcoude, het vernieuwen en vergroten van een keuken en berging bij Hotel De Wakende Haan (zalencentrum). Toelichting:
Planologisch geen bezwaar. Het gaat om het vernieuwen en vergroten van de keuken bij De Wakende Haan. Omdat het pand een rijksmonument betreft is naast een bouwvergunning een monumentenvergunning noodzakelijk. Een jaar geleden is er een veel uitgebreider bouwplan ingediend, waarbij er op de vernieuwde kap dakkapellen werden geplaatst. Dit is door de Rijksdienst afgewezen.
De Rijksdienst heeft op dit eenvoudige bouwplan 4-9-2007 een positief advies uitgebracht. De monumentencommissie heeft in een eerder stadium positief geadviseerd. Ambtelijk advies:
Monumentenvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 31 oktober 2007:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Aanvraag reguliere bouwvergunning A2, nabij Winkeldijk, het gewijzigd uitvoeren van de vergunning voor het tijdelijk plaatsen van damwanden als tijdelijk grondkerende constructie ten behoeve van kunstwerk 5 (Winkel).
Toelichting:
In 2007 is gestart met de werkzaamheden aan de A2 tussen de knooppunten Vinkeveen en Holendrecht. Hiertoe wordt tijdelijk een zand-persleiding aangelegd tussen het Amsterdam-Rijnkanaal en de A2. Voor de aanleg van een grondlichaam t.b.v. de verbreding A2 en de bouw van de nieuwe tunnel bij de Winkeldijk, moeten damwandconstructies worden aangebracht. Hiervoor is op 29-8-2007 tijdelijk vrijstelling en bouwvergunning verleend voor een periode van max. 5 jaar. Er zijn geen bezwaren ingekomen. A2HoMa heeft een wijziging op de bouwvergunning ingediend voor het "damwandenplan oostbaan". Geadviseerd wordt om de gewijzigde tekening bij de vergunning te voegen.
Ambtelijk advies:
Gewijzigde tekening bij de verleende vergunning voegen. Mandaatbesluit d.d. 31 oktober 2007:
Overeenkomstig voorstel besloten.


---