Gemeente Abcoude


AGENDA/BESLUITENLIJST
VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 13 november 2007

O P E N B A A R

PORTEFEUILLE: burgemeester J. Streng


1. Concept-besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 6 november 2007. Toelichting:
Wekelijks wordt de besluitenlijst van de vorige vergadering vastgesteld. Ambtelijk advies:
Instemmen met de besluitenlijst.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Voorwaarden regionalisering.
Toelichting:
In week 47 zal het vernieuwde rapport met betrekking tot de regionalisering brandweer door de veiligheidsregio worden toegelicht aan de burgemeester, gemeentesecretaris en commandant brandweer. Deze toelichting zal in aparte bijeenkomsten plaatsvinden. Voorgesteld wordt om door de burgemeester het voorstel van Abcoude in te brengen om een aantal vertrekpunten te laten vaststellen die door de VRU als randvoorwaarden voor de verdere uitwerking dient te worden gehanteerd en op basis waarvan de gemeenten hun toetsing kunnen doen. Ambtelijk advies:
Instemmen met toetsing op de genoemde voorwaarden in de bijlage en dit voorstel door de burgemeester in te laten brengen.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

3. MARAP & 3e kwartaalrapportage Milieudienst 2007. Toelichting:
In de MARAP wordt aangegeven welke productie is geleverd en wordt de productie afgezet tegen de begroting en het bedrijfsplan. De Milieudienst Noord-West Utrecht geeft elk kwartaal een overzicht van het aantal geleverde uren per milieuthema. Dit overzicht geeft weer waaraan door de Milieudienst geleverde uren besteed zijn. In dit overzicht wordt het aantal contracturen vermeld en vergeleken met de gerealiseerde uren. Ten aanzien van deze rapportage kan gezegd worden dat het contract en de realisatie goed overeenstemmen.
Ambtelijk advies:

- De MARAP en de urenverantwoording t/m 3e kwartaal 2007 voor kennisgeving aan te nemen.
- De MARAP ter kennisneming aan de gemeenteraad voor te leggen.
- Uren die door te belasten zijn te financieren uit de betreffende projectbudgetten/legesopbrengsten. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

4. Rapportage Luchtkwaliteit 2006.
Toelichting:
Vanwege het Besluit luchtkwaliteit 2005 heeft de gemeente een rapportageplicht. Voor Abcoude is voor
4 locaties een berekening uitgevoerd. De belangrijkste conclusies zijn 1) op de locatie Amsterdamsestraatweg worden de grenswaarden van de jaargemiddelde NO2-concentratie en de jaargemiddelde PM10-concentratie overschreden; 2) op geen van de andere locaties in de gemeente worden de grenswaarden overschreden; 3) op geen van alle locaties wordt een plandrempel overschreden. Naar verwachting wordt de plandrempel in 2010 gehaald (conform Besluit luchtkwaliteit
2005) door het schoner worden van automotoren. Abcoude hoeft geen saneringsplan op te stellen naar aanleiding van de grenswaardeoverschrijdingen. Ambtelijk advies:

1) De rapportage Luchtkwaliteit 2006 vast te stellen.
2) De Milieudienst Noord-West Utrecht opdracht te geven dit rapport namens de gemeente Abcoude aan te bieden aan Gedeputeerde Staten van Utrecht.
3) De rapportage Luchtkwaliteit 2006 ter kennisneming aan de raad te geven. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten. In overleg met portefeuillehouder over wat de oorzaak is dat op de locatie Amsterdamsestraatweg grenswaarden worden overschreden en of wij zelf ook nog iets kunnen doen? In een memo aan B&W terugkoppelen.

---

PORTEFEUILLE: wethouder D.L. Kok


1. Kredietaanvraag 2007 Stationsgebied Hollandse Kade/vaststelling exploitatie-opzet. Ambtelijk advies:
Een krediet beschikbaar te stellen voor het woonrijpmaken van het Stationsplein e.o. voor 1.090.000. Een krediet beschikbaar te stellen voor bestemmingsplan, onderzoek en advieskosten van in totaal
126.000.
De exploitatie-opzet van het plangebied Stationsgebied Hollandse kade vast te stellen, conform bijgaand raadsvoorstel.
B&W-besluit:

1 week aanhouden. Toevoegen specificatie advieskosten + exploitatieopzet. Tevens toelichting op hoe de mutatieregel begroting in het advies gelezen moet worden.
2. Open procedure starten voor verkoop grond Bovenkamp 2 en intern opstarten nader onderzoek locatie voor Tumult (tweede advies).
Toelichting:
Aan de grens van het nieuwe stationsgebied ligt de kavel Bovenkamp 2. In een eerder stadium is sprake geweest om jongerencentrum Tumult te vestigen op Bovenkamp 2. Er zijn meerdere redenen om een ander bouwwerk en functie toe te kennen aan Bovenkamp 2. Voorgesteld wordt om de kavel onder voorwaarden te verkopen aan een onderneming uit Abcoude die past binnen de bestemming kantoor met een bouwplan met representatieve uitstraling. Meer voorwaarden zijn opgenomen in de toelichting bij dit advies. De raad wordt geïnformeerd en voor Tumult wordt een andere locatie gezocht. Ambtelijk advies:
Instemmen met het advies om een open procedure te starten voor de verkoop van Bovenkamp 2 onder uitgewerkte voorwaarden. Instemmen met het advies om intern een nader onderzoek op te starten voor Tumult.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten. Tumult herhuisvesting wordt als strategisch onderwerp wekelijks in B&W besproken.

3. Tuinberging zonder vergunning gebouwd achter in de zijtuin op het perceel Waardassackerstraat 1 te Abcoude.
Toelichting:
Gelet op de sterk gewijzigde en verbeterde situatie op het perceel, de ondergeschiktheid van het bouwwerk en het feit dat er al ruim vier jaar niet handhavend is opgetreden, ligt legalisering in de rede. Dit is mogelijk met toepassing van een lichte vrijstellingsprocedure. Het ontwerp wordt gepubliceerd in de VAR en gedurende zes weken ter visie gelegd. Als er geen zienswijzen inkomen, kan de berging worden gelegaliseerd en is handhavend optreden ook niet meer nodig. Ambtelijk advies:

- De in 2003 gerealiseerde tuinberging legaliseren door toepassing van een lichte vrijstellingsprocedure ex artikel 19 lid 3 van de wet op de Ruimtelijke Ordening.
- Niet handhavend optreden.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

PORTEFEUILLE: wethouder C.N. Veldhuijzen van Zanten


1. Kredietaanvraag bouwgrondexploitatie Bedrijventerrein Hollandse kade fase 1 uitbreiding. Toelichting:
Voor 2007 zijn voor de uit te voeren werkzaamheden van bouwrijpmaken, voor verkeersveiligheids- maatregelen en procesmanagement resp. de bedragen van 22.500, 10.400 en 8.000 benodigd. Ambtelijk advies:
Voor 2007 budget beschikbaar te stellen voor 40.900. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten. Toelichting mutatieregel gewenst.
---


2. Budgetoverheveling bouwgrondexploitaties. Toelichting:
In 2006 heeft de gemeenteraad diverse kredieten beschikbaar gesteld voor de lopende grondexploitaties. Een deel van deze kredieten waren jaaroverschrijdend. Dit betekent dat de resterende budgetten per 31-12-2006 dienen te worden overgeheveld naar het jaar 2007. De bij dit advies behorende bijlage zijn de bedragen gearceerd die voor overheveling naar 2007 in aanmerking komen.
Ambtelijk advies:
De per 31-12-2006 nog beschikbare budgetten voor de bouwgrondexploitaties van Abcoude-Zuid, Stationsgebied en Meerbad over te hevelen naar 2007. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

PORTEFEUILLE: wethouder J. Vonk-Vedder


1. Kredietaanvraag bouwgrondexploitatie Baambrugge-Oost. Toelichting:
Voor de ontwikkeling van het exploitatiegebied Baambrugge-Oost heeft de raad op 6 juli 2006 het financieel kader in de vorm van de exploitatie-opzet vastgesteld. Binnen dit financiële kader is het college bevoegd om het plan Baambrugge-Oost te realiseren. Voor 2007 zijn voor de uit te voeren werkzaamheden voor de voorbereiding van het bouw en woonrijpmaken, procesmanagement en diverse onderzoeken de resp. bedragen van 66.500, 34.900 en 10.280 benodigd. Deze bedragen zijn voorzien binnen de exploitatieopzet en passen daarom binnen het door de raad vastgestelde financiële kader.
Ambtelijk advies:
Voor 2007 budget beschikbaar te stellen voor 111.680, zijnde 66.500 voor voorbereiding bouw en woonrijpmaken, procesmanagement 34.900 en diverse onderzoeken 10.280. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten. Toelichting mutatieregel gewenst.

Aldus vastgesteld in de B&W-vergadering van 20 november 2007. De secretaris, de burgemeester,


---

MANDAATBESLUITENLIJST
BEHORENDE BIJ DE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 13 november 2007

O P E N B A A R

PORTEFEUILLE: burgemeester J. Streng


1. Verzoek van de voorzitter van de bijzondere evenementen commissie van de Hockey Vereniging Abcoude om ontheffing van het sluitingsuur op 2 december 2007, 16 maart en 20 april 2008 tot
02.00 uur voor het organiseren van een jeugdfeest in de inrichting Ruwelspad 3 te Abcoude. Toelichting:
Verzoek om ontheffing van het sluitingsuur tot 02.00 uur op 2 december 2007, 16 maart en 20 april
2008 voor het organiseren van een jeugdfeest in de inrichting Ruwelspad 3 te Abcoude. Deze feesten worden een aantal keren op jaarbasis georganiseerd door de `bijzondere evenementen commissie' van deze vereniging. Aan de ontheffing de voorwaarden verbinden die afgesproken zijn tijdens het gesprek van 19 februari 2003.
Ambtelijk advies:
Ontheffing onder de gebruikelijke voorwaarden verlenen. Mandaatbesluit d.d. 1-11-2007:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Verzoek van de manager van supermarkt Albert Heijn en het bestuur van de Ondernemers Vereniging Abcoude en Baambrugge om toestemming om de winkels in de gemeente Abcoude voor publiek open te mogen stellen op zondag 23 december 2007. Toelichting:
De manager van supermarkt Albert Heijn en de Ondernemers Vereniging Abcoude en Baambrugge vragen toestemming om de winkels voor publiek open te mogen stellen op 23 december 2007. Ingevolge artikel 5 van de Verordening winkeltijden Abcoude 1996 gelden de verboden in artikel 2, eerste lid onder a en b van de Winkeltijdenwet niet op ten hoogste twaalf, door het college van burgemeester en wethouders aan te wijzen, zon- en feestdagen per kalenderjaar. Ambtelijk advies:
De zondag 23 december 2007, ingevolge artikel 5 van de Verordening winkeltijden Abcoude 1996, aanwijzen als koopzondag voor de winkeliers in de gemeente Abcoude onder de voorwaarde dat de winkels vanaf 12.00 tot uiterlijk 17.00 uur geopend mogen zijn. Mandaatbesluit d.d. 6-11-2007:
Overeenkomstig voorstel besloten.

3. Verzoek van bewoners van de Indijkweg 1 Baambrugge voor ontheffing voor het berijden van het Achtervlietpad te Baambrugge met een motorvoertuig. Toelichting:
Op 30 oktober 2007 is het verzoek om ontheffing op naam/adres binnengekomen van de bewoners van de Indijkweg 1 te Baambrugge voor het berijden van het Achtervlietpad te Baambrugge met een motorvoertuig. Geadviseerd wordt de ontheffing te verlenen voor de duur van 10 jaar; tot 30 november
2017 en onder de gestelde voorwaarden in het ontheffingsbewijs. Ambtelijk advies:
Geadviseerd wordt de ontheffing te verlenen. Mandaatbesluit d.d. 8-11-2007:
Overeenkomstig voorstel besloten.

PORTEFEUILLE: wethouder D.L. Kok


1. Aanvraag lichte bouwvergunning plaatsen dakkapel op voordakvlak woonhuis, Moinatstraat 5, Abcoude.
Ambtelijk advies:
Bouwvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 5-11-2007:
Overeenkomstig voorstel besloten.

---


2. Aanvraag lichte bouwvergunning plaatsen overkapping (carport) in zijtuin, Prins Johan Frisostraat 30, Baambrugge.
Ambtelijk advies:
Bouwvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 5-11-2007:
Overeenkomstig voorstel besloten.

3. Aanvraag reguliere bouwvergunning plaatsen winkelwagenbegeleiding t.b.v. de supermarkt op Dr. van Doornplein 2a, Dr. van Doornplein zonder nummer (parkeerterrein) te Abcoude. Ambtelijk advies:
Bouwvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 6-11-2007:
Overeenkomstig voorstel besloten.

4. Aanvraag lichte bouwvergunning gewijzigd uitvoeren van bouwplan waarvoor op 15-5-2007 bouwvergunning is verleend, Heinkuitenstraat 24-26, Abcoude. Ambtelijk advies:
Gewijzigde bouwtekeningen bij de oorspronkelijke vergunning voegen, en in de plaats stellen van de tekening behorende bij de bouwvergunning onder nummer 2007/069. Mandaatbesluit d.d. 6-11-2007:
Overeenkomstig voorstel besloten.

5. Aanvraag lichte bouwvergunning veranderen en vergroten woonhuis, Stationsstraat 11, Abcoude.
Ambtelijk advies:
Bouwvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 6-11-2007:
Overeenkomstig voorstel besloten.

6. Aanvraag reguliere bouwvergunning plaatsen (geheel vernieuwen) van een voetgangersbrug over een sloot, Donkervlietse Binnenweg bij nummer 8, Baambrugge. Ambtelijk advies:
Bouwvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 6-11-2007:
Overeenkomstig voorstel besloten.

7. Kapvergunningaanvraag 3 coniferen aan Janshof 17 te Abcoude. Toelichting:
Op 3 oktober 2007 is een verzoek om vergunning binnengekomen voor het kappen van 3 coniferen aan Janshof 17 te Abcoude. Eén conifeer is kapvergunningplichtig, overige twee niet. Conifeer is te groot voor de standplaats. De gemeentelijke bomendeskundige heeft positief geadviseerd. Er zijn geen weigeringsgronden (art. 4. 3 .3a APV) waardoor de kapvergunning kan worden verleend. Na publicatie in de VAR van 11 oktober 2007 zijn geen zienswijzen binnengekomen. Ambtelijk advies:
Geadviseerd wordt de kapvergunning (voor 1 conifeer, 2 niet kapvergunningplichtig) te verlenen. Mandaatbesluit d.d. 8-11-2007:
Overeenkomstig voorstel besloten.


---