Gemeente Abcoude


AGENDA/BESLUITENLIJST
VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 20 november 2007

O P E N B A A R

PORTEFEUILLE: burgemeester J. Streng


1. Concept-besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 13 november 2007. Toelichting:
Wekelijks wordt de besluitenlijst van de vorige vergadering vastgesteld. Ambtelijk advies:
Instemmen met de besluitenlijst.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Raadsvoorstel inzake voorstel van gedeputeerde staten van Utrecht tot de vorming van een Groene Hartgemeente bestaande uit de gemeenten Abcoude, Breukelen, De Ronde Venen en Loenen.
Toelichting:
In het raadsvoorstel wordt voorgesteld volgaarne in te stemmen met de nieuwe herindelingsvariant d.w.z. een Groene Hartgemeente bestaande uit de gemeenten Abcoude, Breukelen, De Ronde Venen en Loenen.
Ambtelijk advies:
Instemmen met bijgaand raadsvoorstel.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

PORTEFEUILLE: wethouder D.L. Kok


1. Vrijstelling ex artikel 19 lid 2 WRO appartementsgebouwen Meerbad Noord. Toelichting:
Het betreft hier een vrijstelling voor drie appartementsgebouwen. Ten behoeve van deze bebouwing is het bestemmingsplan Meerbad 2007 in voorbereiding. De realisatie van de drie gebouwen is de eerste fase van in totaal zes appartementsgebouwen. De realisatie van de tweede fase vindt later plaats en is afhankelijk van de mogelijke verplaatsing van het zwembad. Het voorontwerpbestemmingsplan heeft ter inzage gelegen en is een belangrijk deel van de ruimtelijke onderbouwing. Waar nodig is het voorontwerp aangevuld. De vrijstellingsprocedure is eerder afgerond dan die van het bestemmingsplan. Ambtelijk advies:
Procedure op te starten teneinde ex artikel 19 lid 2 WRO vrijstelling te verlenen voor de bouw van een drietal appartementsgebouwen met in totaal ruimte voor 21 appartementen. Overeenkomstig artikel 3.4 Awb het ontwerpbesluit en bijbehorende stukken 6 weken ter inzage te leggen.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten. Ontbrekende data + tekst aanvullen/checken voordat stukken openbaar worden gesteld.

---


2. Kredietaanvraag 2007 Stationsgebied Hollandse Kade/vaststelling exploitatie-opzet (vervolgadvies met specificatie).
Toelichting:
Dit advies is reeds in de benwvergadering van 13-11-2007 aan de orde geweest. Het college heeft gevraagd om nadere specificatie van de kosten. Deze specificatie is bijgevoegd. Aan het krediet woonrijpmaken is toegevoegd de aanleg van de extra parkeerplaatsen aan de Ereprijs en de contractueel verplichte vergoeding voor indexering vanwege de vertraging in de realisering. Een deel van deze vergoeding wordt vergoed door ProRail vanwege het later openen van het station dan gepland. In de post advieskosten bleek een doublure van procesmanagementkosten te zitten. Derhalve is deze raming verlaagd. De exploitatie-opzet is toegevoegd.. Ambtelijk advies:
Een krediet beschikbaar te stellen voor het woonrijpmaken van het Stationsplein e.o. voor 1.218.200. Een krediet beschikbaar te stellen voor bestemmingsplan, onderzoek en advieskosten van in totaal
86.000.
De exploitatie-opzet van het plangebied Stationsgebied Hollandse kade vast te stellen, conform bijgaand raadsvoorstel.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

PORTEFEUILLE: wethouder C.N. Veldhuijzen van Zanten


1. Administratieve correctie begroting 2007 (uitbreiding brandweer en opstellen meerjarenonderhoudsplan).
Toelichting:
Met het vaststellen van de najaarsnota 2006 heeft de gemeente raad ingestemd met de uitbreiding van de formatie bij de brandweer ( 40.000) en het opstellen van een meerjarenonderhoudsplan gemeente- eigendommen ( 55.000). In de begroting 2007 is hiervoor geld gereserveerd op de post algemene baten en lasten. Door middel van een begrotingswijziging komen deze beide bedragen te staan op het produkt, waar ze functioneel volgens het besluit begroting en verantwoording (BBV) behoren te worden verantwoord. Het gaat dus om een administratieve correctie. Ambtelijk advies:
In te stemmen met de administratieve correctie en de bijbehorende begrotingswijziging benw 22-2007. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

PORTEFEUILLE: wethouder J. Vonk-Vedder


1. Wet maatschappelijke ondersteuning.
Toelichting:
Het beleid eigen bijdrage hulp bij het huishouden (EB) in Abcoude wijkt af van AWBZ-regels. Hiermee kan de gemeente een barrière opwerpen voor toegang tot maatschappelijke ondersteuning. Het CAK voert de regeling EB uit; voor overgangscliënten brengt men het tarief zorg zonder verblijf in rekening,
12,20 per uur. Voor nieuwe cliënten hanteert het CAK het feitelijke tarief: 13,75 voor één uur HH1,
21,18 voor één uur HH2. Overgangscliënten vallen op 1-1-'08 onder deze regeling. Zonder aanpassing kunnen zij er in inkomen op achteruit gaan. Ambtelijk advies:

1. Voor 2008 standaard parameters Wmo hanteren voor berekening van de eigen bijdrage Hulp bij het huishouden.

2. Dit verwerken in het Besluit maatschappelijke ondersteuning.
3. M.i.v. 1-1-2008 voor berekening EB systeem van het CAK volgen (toepassen tarief zorg zonder verblijf, 12,40).
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

---


2. Uitvoering Wet maatschappelijke ondersteuning. Toelichting:
In Abcoude voert het loket YourHome de Wmo uit. De invoering heeft in 2007 veel druk op het loket gelegd, door werkaanbod (cliënten) en gemeente. Ter verbetering van het proces leggen we vragen en opdrachten neer bij (de medewerkers van) het loket. De coördinator van het loket, heeft inzichtelijk gemaakt welke belemmeringen men ervaart, en welke extra kosten men moet maken om aan (extra) vragen/opdrachten van de gemeente te voldoen. Ambtelijk advies:
Instemmen met een extra bijdrage van 3.500,- voor het serviceloket YourHome. Deze bijdrage ten laste brengen van het uitvoeringsbudget Wmo. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

3. Schriftelijke beantwoording vragen D66-fractie inzake het minimabeleid. Ambtelijk advies:
Fiatteren.
B&W-besluit:
Vraag 10 wordt redactioneel aangepast.

Aldus vastgesteld in de B&W-vergadering van 27 november 2007. De secretaris, de burgemeester,


---

MANDAATBESLUITENLIJST
BEHORENDE BIJ DE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 20 november 2007

O P E N B A A R

PORTEFEUILLE: wethouder D.L. Kok


1. Kapvergunningaanvraag 1 berk aan de Dr. Sloetlaan 31 te Abcoude. Toelichting:
Op 16 oktober 2007 is een verzoek om vergunning binnengekomen voor het kappen van 1 berk aan de Dr. Sloetlaan 31 te Abcoude. De boom is te groot voor de standplaats en veroorzaakt allergie. De gemeentelijke bomendeskundige heeft positief geadviseerd. Er zijn geen weigeringsgronden (art. 4. 3 .3a APV) waardoor de kapvergunning kan worden verleend. Na publicatie in de VAR van 25 oktober
2007 zijn geen zienswijzen binnengekomen. Ambtelijk advies:
Geadviseerd wordt de kapvergunning te verlenen. Mandaatbesluit d.d. 14-11-2007:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Aanvraag lichte bouwvergunning vernieuwen en vergroten aanbouw (serre) achter de woning, Raadhuislaan 4, Abcoude.
Ambtelijk advies:
Bouwvergunning verlenen met toepassing van een binnenplanse vrijstelling op grond van artikel 6 van het bestemmingsplan Beschermd dorpsgezicht Abcoude. Mandaatbesluit d.d. 14-11-2007:
Overeenkomstig voorstel besloten.

3. Aanvraag lichte bouwvergunning vernieuwen en vergroten van een aanbouw (serre) achter de woning, Raadhuislaan 5, Abcoude.
Ambtelijk advies:
Bouwvergunning verlenen met toepassing van een binnenplanse vrijstelling op grond van artikel 6 van het bestemmingsplan Beschermd dorpsgezicht Abcoude. Mandaatbesluit d.d. 14-11-2007:
Overeenkomstig voorstel besloten.


---