Gemeente Scheemda


Activiteitenpot VVV Oldambt

Activiteitenpot VVV Oldambt

De VVV Oldambt beheert een zogenaamde Activiteitenpot voor de gemeenten Winschoten, Reiderland en Scheemda. Het doel van deze Activiteitenpot is om activiteiten op het gebied van toerisme en recreatie en ter promotie van de streek door ondernemers, particulieren, verenigingen en stichtingen te bevorderen en belonen. Plannen daarvoor kunnen bij de VVV worden ingediend. Aan de hand van door de gemeenten en VVV opgestelde criteria wordt vervolgens bepaald of de plannen in aanmerking komen voor een subsidie vanuit de Activiteitenpot.

Ondernemers, particulieren, verenigingen en stichtingen met plannen die als doel hebben om toerisme en recreatie in het Oldambt te bevorderen en/of de streek te promoten kunnen deze plannen schriftelijk indienen bij de VVV met een verzoek tot cofinanciering vanuit de Activiteitenpot. Het adres is: Stichting VVV Oldambt, t.a.v. mevrouw I. Sloots, Israëlplein 6, 9671 EN te Winschoten.

Aanvragen uit de activiteitenpot worden getoetst aan de volgende kaders:

Ondernemers, particulieren, verenigingen en stichtingen kunnen schriftelijk aanvragen indienen voor cofinanciering van projecten met als doel toerisme en recreatie in het Oldambt te bevorderen en/of de streek te promoten.

De totale projectkosten komen in aanmerking voor cofinanciering. De volgende categorieën zijn te onderscheiden.
Projectkosten:

1,- tot 5.000,- cofinanciering maximaal 50%. 5.000,- tot 10.000,- cofinanciering maximaal 40%. 10.000,- en hoger cofinanciering maximaal 30%. De maximale bijdrage in de projectkosten bedraagt 5.000,-.

Aanvragen dienen met een realistische begroting en een projectomschrijving schriftelijk ingediend te worden.

Projecten dienen binnen één jaar na toekenning tot uitvoering te komen.

Toekenning geschiedt schriftelijk met vastlegging van de afspraken.

Afwijzing geschiedt schriftelijk met opgaaf van redenen.

Tegen besluiten van het bestuur van de Stichting VVV Oldambt, genomen op verzoeken om cofinanciering, is geen beroep mogelijk.