Ingezonden persbericht


Persbericht
Rotterdam, 12 december 2007

Actie in Charlois: jongeren steken de handen uit de mouwen

Tijdens de Kerstvakantie gaan jongeren met het project Diverse City van Youth for Christ Nederland (YfC|NL) Rotterdam- Charlois op z'n kop zetten. Het doel van Diverse City is om jongeren meer te betrekken bij vrijwilligerswerk en de Nederlandse samenleving. YfC|NL heeft van het ministerie van VWS een subsidie gekregen om de komende anderhalf jaar een impuls te geven aan vrijwilligerswerk door jongeren in diverse steden.

Om dit doel te bereiken, heeft Diverse City verschillende actieweken georganiseerd, waarin jongeren samenkomen om verschil te maken in de stad. Eén van deze actieweken zal plaatsvinden in Rotterdam in de wijk Charlois. Van 20 tot en met 25 december 2007 zullen tientallen jongeren vrijwillig aan de slag gaan. Met Diverse City organiseren de jongeren sociale projecten en buurtactiviteiten om op deze manier de wijk Charlois te vernieuwen en mensen de helpende hand te bieden.

Voorbeelden van eventuele projecten: opknappen van Nachtegaalplein en speeltuin Wielewaal, maar ook activiteiten voor buurtbewoners zoals: een karaoke in buurtcentrum Oud-Charlois, een sportavond in de Swaef, en een Kerst-Inn met lunch op eerste Kerstdag bij de Oude Kerk in Oud-Charlois, etc. Tijdens deze week wordt met name ondersteuning geboden aan vrijwilligersactiviteiten die al plaats vinden in de wijk. Op deze manier wil Diverse City jongeren motiveren om ook op lange termijn vrijwillig actief te zijn in hun eigen stad. Setkin Sies, teamleider van Diverse City: "Diverse City wil bruggen bouwen, verbanden leggen en relaties ontwikkelen in onze samenleving. DC wil het ik-gerichte denken doorbreken en jongeren laten zien dat geven meer oplevert dan nemen."

Voor meer informatie: www.DiverseCity.nl

Youth for Christ Nederland

YfC|Nederland bestaat sinds 1946 en is onderdeel van YfC|International. Dit netwerk is wereldwijd in meer dan 120 landen actief. YfC|Nederland organiseert door heel Nederland (op drie werkvelden: school, kerk en straat) diverse eigentijdse activiteiten voor tieners en jongeren. YfC|Switch Onderwijsprojecten, Rock Solid en Rock Steady-tienerclubs, Solid Friends-jongerenclubs, Youth Alpha, lokale YfC-groepen en YfC-jongerencentra, die opereren onder de naam YfC|The Mall vormen de kernactiviteiten van YfC.