Student krast EUR 100.000 op meest favoriete Kraslot.

12/12/2007 18:15



De Lotto



Een 23-jarige student heeft een van de hoofdprijzen van EUR 100.000 gewonnen met het meest favoriete Kraslot van Nederland, December Kalender. De man verklaarde het Kraslot wel 20 keer te hebben gecontroleerd samen met zijn vriendin. Zelfs 's nachts is hij 4 maal uit zijn bed gekomen om nog een keer te controleren of hij echt EUR 100.000 had gewonnen. De gelukkige winnaar uit Vlissingen wil met het bedrag zijn HBO studie betalen. De man kocht het Kraslot bij Moviemax, Bonedijksestraat 57 in Vlissingen.

December Kalender Kraslot
December Kalender is een serie van Krasloten die alleen de laatste 2 maanden van het jaar verkrijgbaar is. Vorig jaar nam het favoriete Kraslot 10% van de omzet voor haar rekening. De nieuwe uitgave van December Kalender kent hetzelfde spelprincipe als voorgaande jaren. Iedere dag, van 1 tot en met 31 december, kan er een hokje worden open gekrast. De geldprijzen variëren van EUR 3 tot EUR 100.000 netto. De winkans op dit lot is 1 op 2, het lot is zo groot als een A4 en kost EUR 5. Er is ook een speciale cadeauverpakking, waardoor de December Kalender veelal cadeau wordt gedaan met Sinterklaas en Kerst. De loten zijn te koop bij de betere boekhandels, tabak en gemak winkels, postkantoren en benzinestations.

Opbrengsten Krasloten voor Goede Doelen
De opbrengsten van De Lotto, waar Krasloten een merk van is, komen na aftrek van het vele prijzengeld, ten gunste van Goede Doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. In totaal droeg De Lotto in 2006 meer dan EUR 61 miljoen af aan deze Goede Doelen. Van dit bedrag gaat ruim EUR 44 miljoen naar NOC-NSF. Naast de topsport profiteert zo ook de amateursport en breedtesport van een grote jaarlijkse bijdrage. Na de overheid is De Lotto al 46 jaar de grootste structurele financier van de Nederlandse sportwereld. De overige EUR 17 miljoen is verdeeld onder de overige Goede Doelen, waaronder Prins Bernhard Cultuurfonds en Oranjefonds.