Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Gevolmachtigde Minister op werkbezoek in Katendrecht

De Gevolmachtigde Minister van de Nederlandse Antillen, Paul Comenencia, heeft een goede indruk overgehouden aan het bezoek dat hij vorige week woensdag 4 december bracht aan de deelgemeente Feijenoord en Katendrecht.

Ontvangst door Dagmar Oudshoorn
In het deelgemeentekantoor werd hij ontvangen door de voorzitter van het dagelijks bestuur, Dagmar Oudshoorn. Bij de kennismaking waren ook aanwezig collega-bestuurders Robbert Baruch en René Kronenberg en deelgemeentesecretaris Jerry Wenting.

Vrouwenstudio
Hierna vertrok de Gevolmachtigde Minister met de deelgemeentevoorzitter naar Vrouwenstudio Cleo-Patria in de Atjehstraat (Katendrecht). Daar werd hij uitgebreid geïnformeerd over de activiteiten in de diverse vrouwenstudios op Zuid. Een van de kernpunten van Cleo-Patria is dat de vrouw de belangrijkste schakel is naar participatie van de leden van het gezin.

Wereldtuin
Daarna bezocht het gezelschap Wereldtuin Katendrecht aan de Tolhuisstraat. Deze ludieke speeltuin biedt alle kinderen uit de wijk een plek waar ze kunnen leren, spelen en hun eigen vaardigheden ontdekken.

Fuerte
De Antilliaans/Arubaanse vrouwengroep Fuerte was de volgende op de bezoekroute van de Gevolmachtigde Minister. Fuerte ging vier jaar geleden van start met acht vrouwen en is intussen uitgegroeid tot een zelforganisatie met self empowerment hoog in het vaandel. De groep telt nu 50 vrijwilligsters en staat onder leiding van Suzy Bergland Balentin van Stichting Welzijnsbevordering Antillianen/Arubanen (SWA).

Jongerencentrum
Het bezoek aan de wijk werd afgesloten in het tegenover gelegen SWA-jongerencentrum, waar tieners ijverig hapjes hadden voorbereid voor de gasten. Medewerkers en vrijwilligers van het jongerencentrum presenteerden zich vol verve; waaronder vrijwilligster Eldrid Henriques en Stanley Cecilia, coördinator van Proximo. Proximo helpt Antilliaanse risicojongeren met het maken van doelstellingen. Mevrouw Henriques organiseert onder andere uitjes voor jongeren, die vaak jarenlang niets in die zin hebben meegemaakt. Zo organiseerde zij onlangs met medewerking van SWA een dagtocht naar Walibi.

(foto: Het wijkbezoek van de minister ging ook langs de Wereldtuin. De vrijwilligsters bij Fuerte helpen lotgenoten en krijgen ook de kans hun eigen kwaliteiten in te zetten en verder te ontwikkelen.)