Gemeente Leeuwarden

Persbericht: Wat heb jij op je lever? - Debat 'Jongeren en Alcohol'

De combinatie 'Jongeren en Alcohol' is de laatste tijd vaak negatief in het nieuws. Indrinken, zuipketen, alcoholvergiftiging, noem het maar. Maar hoe is de situatie in Leeuwarden? En als deze zorgwekkend is, wat kunnen we daar dan aan doen?

De gemeente Leeuwarden organiseert op initiatief van de gemeenteraad op 12 december een debatavond over 'Jongeren en Alcohol'. De gemeente Leeuwarden gebruikt de uitkomsten van het debat voor een plan dat alcoholmisbruik onder jongeren moet zien te voorkomen.

De debatavond 'Jongeren en Alcohol' start woensdagavond 12 december om 19.00 uur. In de vorm van een Lagerhuisdebat wordt aan de hand van stellingen de discussie aangegaan. Filemon Wesselink (presentator BNN) treedt op als discussieleider en zorgt er voor dat alle partijen aan het woord komen. Het publiek bestaat onder meer uit jongeren, ouders, politie, maatschappelijke instellingen, JAR Leeuwarden en Horeca Leeuwarden. Hiernaast zal MC Remon (Faktor Freed) een treffende rap over het onderwerp opvoeren.

Het debat wordt gehouden in het Friesland College aan de Julianalaan 97 te Leeuwarden, in gebouw Triangel. Het programma duurt tot 21.00 uur. Voor meer informatie is de website http://www.wathebjijopjelever.nl in het leven geroepen.

Programma:

19.00 uur

19.30 uur

19.45 uur

21.00 uur

Koffie/thee en informatiemarkt

Opening met optreden van MC Remon met unieke rap over jongeren en alcohol Start debat (± 20.15 pauze).
Napraten in Grand Café Friesland College.


---




Gemeente Leeuwarden