Ingezonden persbericht

ONDERNEMERS HOF NIET AKKOORD MET DOORGANG PROEF TIJDENS
KONIGINNENACHT en -DAG.

Het College van B&W heeft besloten dat Proef Amersfoort in 2008 doorgang kan vinden tijdens Koninginnedag. Zij zijn van mening dat de activiteiten van Koninginnedag en Proef Amersfoort gelijktijdig plaats kunnen vinden. De Horecavereniging Hof maakt hiertegen bezwaar. Zij zijn niet voldoende gehoord in de aanloop naar het besluit. In een brief aan de gemeenteraad zetten zij hun standpunten uiteen en verzoeken zij het College in het belang van de viering van de Koninginnedag het besluit terug te draaien.

Het evenement Proef Amersfoort en de Nacht van Oranje en Koninginnedag zouden volgens het College van Burgemeester en Wethouders dit jaar tegelijkertijd moeten plaatsvinden op de Hof. Overleg tussen Horecavereniging en Proef wijst uit dat hiervan geen sprake kan zijn.
Doordat de Hof tijdens Koninginnenacht en -dag volledig afgezet wordt, zal er geen sprake zijn van een traditionele Koninginnedagviering.
Dit heeft verstrekkende gevolgen op het gebied van veiligheid en openbare orde. Bij gelijktijdig doorgaan van beide evenementen komt de bereikbaarheid van de Hof en een gedeelte van de binnenstad voor politie en brandweer in ernstig gevaar.
Bij doorgang van de Proef tijdens Koninginnedag worden de ondernemers van het plein direct geschaad in hun economische belangen. Tevens komen door omzetverlies een aantal andere evenementen op de Hof (Gay Pride, Keistadfeesten) in gevaar. Deze worden gefinancierd uit omzetten van drankuitgiftepunten tijdens de Koninginnenacht.
Naar het idee van de Horecavereniging Hof is De Proef een welkom evenement en zou eenvoudig doorgeschoven kunnen worden naar bijv. het Pinkster-weekend aangezien op dat moment geen evenementen gepland zijn en de markt in beide gevallen toch verplaatst wordt.
Er is een brief gestuurd aan de gemeenteraad waarin de Horecavereniging Hof haar argumenten voorlegd en waarin zij verzoeken om het besluit terug te draaien.
Mocht het besluit teruggedraaid worden dan zal de Horecavereniging Hof zorgdragen voor een spetterende Koninginnenacht en -dag.

---



Ingezonden persbericht