Ingezonden persbericht


"Levensgenieters op leeftijd lijden niet bepaald in stilte

Steeds meer mensen met hoorproblemen in Nederland

12 december 11.30 13.30 uur
Het Muziektheater in Stoperagebouw te Amsterdam

GAIN (de Audiologische Industrie Nederland) nodigt u van harte uit voor de persbijeenkomst op woensdag 12 december in Het Muziektheater en restaurant Dantzig te Amsterdam voor de presentatie van de uitkomsten van hun nieuwste onderzoek naar de effecten van hoorproblemen op het levensgeluk van mensen.

55 Plussers in Nederland hebben een steeds hogere en betere levensverwachting. Ook hebben velen van hen de tijd en de financiële middelen om zo lang mogelijk ook echt te kunnen blijven genieten van het leven. In hoeverre zij dit ook inderdaad doen en in welke mate zij zich gehinderd voelen door de toenemende vermindering van het gehoor van de snelgroeiende groep actieve ouderen, zal op 12 december blijken uit de resultaten van dit onderzoek. In deze speciale bijeenkomst komt aan de orde hoe voornamelijk de oudere Nederlanders, die verder alle mogelijkheden hebben om volop van het leven te blijven genieten, belemmerd worden door hun hoorproblemen. In veel restaurants is het bijvoorbeeld heel lastig om tafelgenoten goed te kunnen verstaan. Veel mensen kiezen daarom voor halve en vervelende oplossingen. Ze slaan uitnodigingen af en blijven soms zelfs liever gewoon thuis omdat ze niet voldoende weten over de technologische mogelijkheden om weer goed te kunnen horen. Maar het beeld van het bekende ouderwetse vleeskleurige apparaat achter het oor van opa is al heel lang achterhaald. Naast de onderzoeksresultaten laten we ook zien hoe de moderne technologie is toegespitst om de gewenste kwaliteit van leven te realiseren die deze groep verwacht. U krijgt eveneens de gelegenheid om uw eigen gehoor te laten testen en de innovatieve technologie van vandaag te bekijken.

De persbijeenkomst wordt geleid door Hans van Pagée, voorzitter van GAIN (Audiologische Industrie Nederland). Hij zal de resultaten presenteren van het actuele onderzoek van GAIN naar een aantal belemmeringen voor het levensgenot van de oudere Nederlander.

Hubert de Haan (GAIN PR-verantwoordelijke en directeur Siemens Audiologie Techniek) toont de nieuwste technologische ontwikkelingen in de audiologische industrie.

Audioloog dr. Jan de Laat, verbonden aan het Leids Universitair Medisch Centrum, spreekt over de medische kant van opbouwende gehoorschade in een vergrijzende samenleving.

Nederlands bekendste culinair recensent Johannes van Dam geeft zijn scherpe en persoonlijke visie op de resultaten van het onderzoek.

Merel Laseur vertelt, als oudere levensgenieter pur sang, hoe zij in het dagelijkse leven omgaat met hoorschade.

U bent op 12 december van harte welkom vanaf 11.00 uur. De presentatie start om 11.30 uur. Voor een lunch wordt gezorgd. Het officiële gedeelte eindigt om 13.30 uur. Na afloop is er ruim gelegenheid om nog even met een van de sprekers door te praten of vragen te stellen.

Voor meer informatie en aanmeldingen kunt u contact opnemen met:

Pleon (voor GAIN)
Ester Riemersma / Silvana Pavloviæ
020 - 4874000
ester.riemersma@pleon.com / silvana.pavlovic@pleon.com

Adres en routebeschrijving
Het Muziektheater in het Stoperagebouw
Waterlooplein 22
1011 PG Amsterdam

Routebeschrijving
www.hetmuziektheater.nl

Parkeerfaciliteiten
U kunt parkeren in de parkeergarage onder het Muziektheater. Bij de ingang van het Muziektheater in het Stoperagebouw wordt u doorgeleid naar de VIP-room, waarin de persbijeenkomst plaatsvindt. Het tweede deel van de bijeenkomst vindt plaats in café Dantzig, dat ernaast is gelegen.