Time : 12:53:11
Date : 10 December 2007
Sender Name: Handicap International

Slimste mens ter wereld heeft een eenvoudig idee

Persuitnodiging:
Annelies Rutten geeft een FeelGoodGift

Waar: Café de Monk
Adres: 42 Sint-Katelijnestraat
1000 Brussel (Vijfhoek)
Wanneer: Woensdag 12 december om 14u

Annelies Rutten, officieel de slimste van ons allen, heeft een eenvoudig idee om de wereld te verbeteren. Geef een kerstcadeau aan het goede doel.

Ze redeneert als volgt: "Kerstcadeaus zijn meestal luxeproducten die we niet echt nodig hebben. Een Belg geeft meer aan kerstcadeautjes dan aan defensie en ontwikkelingssamenwerking samen. In Vlaanderen gaat het om 640 euro gemiddeld per gezin. Stel je voor dat we de helft daarvan zouden besteden waar het echt nodig is. Aan mensen die het echt kunnen gebruiken. Dan komt de kerstdroom een stuk dichterbij."

Omdat de slimste mens ter wereld weet dat de wereld veranderen begint bij jezelf, sloot ze zich aan op www.FeelGoodGift.be. Ze zegt daarmee, net zoals al meer dan duizend mensen; geef me een eenvoudig kerstcadeau en geeft de rest aan het goede doel. Via de website kan je rechtstreeks schenken aan het goede doel van je keuze en een certificaat afprinten om mee onder de kerstboom te leggen.

De deelnemende ngo's zijn: Brailleliga, Broederlijk Delen, 11.11.11, Handicap International, Natuurpunt, Oxfam-Solidariteit, SOS kinderdorpen, Vredeseilanden en Welzijnszorg.

Het initiatief gaat uit van een kleine Antwerpse vzw, met de naam FeelGoodGift. Dit is de tweede editie van het initiatief en ook in Nederland loopt de actie nu.

U bent uitgenodigd op de persconferentie waarop Annelies Rutten en enkele andere bekende personen zoals Leen Demaré en Maarten Mertens zullen aanwezig zijn om als eerste een FeelGoodGift te vragen of te geven. De campagne en spot wordt voorgesteld en ook het FeelGoodGift-computerspel, waarbij je de dure pakjes moet proberen ontwijken. Dit spel vindt u al online op onze website. Een persmap en DVD met bruikbare beelden krijgt u ter plaatse.

Contact:
Vzw feelgood:
Bart Van Peel
0486 03 85 75
bartvanpeel@hotmail.com

Namens de ngo's:
Jeroen Janssens
Oxfam-Solidariteit
0472 99 70 34
jja@oxfamsol.be

URL: http://www.feelgoodgift.be Picture: (None)
Attachments: (None)

Translations: (None)

Link to Press Release - NL