Gemeente Delft

Nieuw kunstproject Bewoners in kaart

Het nieuwe Kunst in de Wijken project Bewoners in Kaart is in de wijk Tanthof van start gegaan. Onder leiding van kunstenares Bernadette Palsma worden de persoonlijke routes van de bewoners in kaart gebracht. Uiteindelijk worden de routes verwerkt in een uniek 3D kunstwerk, wat uiteindelijk komt te hangen in het nieuwe Wijkcentrum de Hofstee.

De persoonlijke routes kunnen zowel met de auto, te voet als met de fiets worden afgelegd en zijn opgedeeld in schoolroute, werkroute, vriendenroute, recreatie/sportroute, familieroute, winkelroute en hondenuitlaatroute. Dit zijn de routes die de bewoners van Tanthof vrijwel dagelijks maken.

Afgelopen zaterdag was de aftrap van het project in de Bikolaan. Het winkelend publiek werd enthousiast gemaakt om als eerste hun routes op een plattegrond van Tanthof in te tekenen. In twee en een half uur waren er al een kleine 250 routes genoteerd, van een kleine vriendenroute tot een lange hondenuitlaatroute.

"We krijgen over het algemeen positieve reacties. Er zijn maar weinig mensen die niet mee willen doen. Soms is er enige aarzeling omdat men denkt dat het om een persoonsregistratie gaat. Wanneer men doorkrijgt dat het "slechts"een bijdrage is aan een wijkkunstwerk gaat men lachend aan de slag. Meestal vult men alle zeven routes in. De mensen die haast hebben zeggen vaak één route te willen invullen, maar al doende wordt men zo enthousiast dat ze de resterende 6 routes ook nog gaan invullen. Wat ik een leuke bijkomstigheid vind bij het verzamelen van de routes is dat je er ongevraagd veel uitleg bij krijgt!", aldus Bernadette Palsma.

Wijkbewoners die hun persoonlijke routes nog willen intekenen kunnen dat tot eind december doen in het wijkcentrum en de DOK vestiging aan de Sandinoweg. Bernadette is aanwezig in de Hofstee op woensdag 12 december van 11.00 tot 14.30 uur en vrijdag 14 december van 10.00 tot 14.00 uur. Volgende week kan men de routes intekenen bij DOK op donderdag 20 december van 14.30 tot 17.00 uur en zaterdag 22 december van 10.00 tot 13.00 uur.

Noot voor de redactie (

Gemeente Delft