Time : 11:29:07
Date : 12 December 2007
Sender Name: Delhaize Group

TOM&CO OPENT EERSTE WINKEL IN FRANKRIJK

Een gefranchiseerde winkel die gespecialiseerd is in de verkoop van voeding, accessoires en verzorgingsproducten voor huisdieren

Op 12 december doet Tom&Co zijn intrede in Frankrijk met de opening van een winkel te Hellemmes, vlakbij Lille. De nieuwe winkel is een eerste stap in de uitbreidingsplannen van Tom&Co in Frankrijk en komt er naar aanleiding van de sterke groei van de winkelketen in België. Tom&Co is gespecialiseerd in de verkoop van voeding, accessoires en verzorgingsproducten voor huisdieren. Kwaliteit en dierenwelzijn staan centraal in de strategie van Tom&Co. Bovendien geniet de klant van zeer concurrentiële prijzen doordat de keten een ruim assortiment aanbiedt voor elk budget. De winkels anticiperen op de laatste trends, zowel op het vlak van gezondheid als van creativiteit en originaliteit. Voor de eindejaarsfeesten stelt Tom&Co dan ook een buitengewoon assortiment voor.

Een netwerk in volle groei

Zo'n 17 jaar geleden ging Tom&Co van start in België en had de winkel meteen een pioniersrol als eerste speciaalzaak in voedingsproducten en accessoires voor huisdieren. Sindsdien is het aanbod in een aantal winkels uitgebreid met een assortiment levende dieren. De keten kon snel rekenen op een grote groep trouwe klanten en is doorheen de jaren sterk gegroeid. Sinds 2000 is het aantal winkels bijna verdubbeld en momenteel telt de keten meer dan 120 winkels in België en Luxemburg. Tom&Co blijft zich inspannen om zoveel mogelijk klanten een winkel in de buurt te bieden.

In 2007 openden 9 nieuwe winkels hun deuren in België en Luxemburg en vandaag wordt dit netwerk uitgebreid met de opening van de 123ste winkel te Hellemmes, dichtbij Lille. Deze opening is een symbolische stap voor Tom&Co, die hiermee zijn eerste winkel opent in Frankrijk. Het is eveneens een stap in de uitbreidingsplannen die de keten heeft voor het komende jaar. In de loop van 2008 zal een vijftiental nieuwe winkels zijn deuren openen.

Een vernieuwend concept voor Frankrijk: franchise in de dierensector

Woensdag 12 december opent de nieuwe Tom&Co Animalerie haar deuren op het adres Rue Ferdinand Mathias 2 en 4, te Hellemmes, vlakbij Lille. Op een oppervlakte van 300 m² biedt deze nieuwe winkel een assortiment aan van meer dan 3.500 referenties, bestaande uit voeding, accessoires en verzorgingsproducten voor dieren.

Bijzonder aan deze winkelketen zijn de gefranchiseerde buurtwinkels, waardoor Tom&Co binnen de sector een pioniersrol speelt in Frankrijk. "Hoewel Frankrijk hét land van de franchisewinkels is, bestond dit alternatief nog niet in de dierensector.", zegt Jean-Thomas Geelhand, Senior Vice President Tom&Co. "Ons concept is dus bijzonder innoverend voor de Franse markt, aangezien Tom&Co bijna uitsluitend uit franchisewinkels bestaat."

Voor de opening zijn verschillende acties voorzien. Buiten knalprijzen voor verschillende producten, zullen de kinderen zich kunnen verheugen op de aanwezigheid van een animator, die in de namiddag van 12 december ballonnen zal omtoveren tot allerlei figuren. Verder zijn op 12 en 15 december gratis grimagesessies voorzien in de namiddag. De winkel is open van maandag tot zaterdag, van 9 tot 19u en huisdieren zijn er altijd welkom.

Een strategie die mikt op het beste, zowel voor de klant als voor zijn huisdier

De strategie van Tom&Co is duidelijk: alles draait om kwaliteit. Niet enkel voor de producten, maar ook een persoonlijke service, raadgevingen op maat en een ruim assortiment aan innoverende producten tegen concurrentiële prijzen staan centraal.

Tom&Co biedt een ruim assortiment aan, bestaande uit meer dan 3.500 referenties, waaronder verschillende gamma's met kwaliteitsproducten voor elk budget. Tom&Co beschikt over twee eigen merken: Pet's Budget en Tom&Co. Pet's Budget is een gamma van producten tegen discountprijzen. De producten van het huismerk Tom&Co zijn van vergelijkbare kwaliteit als de nationale merken, maar tegen lagere prijzen. Verder vinden de klanten van Tom&Co ook verschillende producten van nationale merken en een hele reeks exclusieve artikelen, zoals die van het merk First Class dat voeding op basis van vers vlees aanbiedt die aangepast is aan de levenscyclus van honden en katten en aan hun verschillende levensstijlen.

Anticiperen op gezondheidstrends met permanente aandacht voor dierenwelzijn

Elke markt heeft zijn tendensen, zelfs die van de huisdieren. Tom&Co anticipeert op die trends door haar klanten innoverende producten aan te bieden met respect voor het welzijn van de dieren. De winkels bieden bijvoorbeeld steeds vaker individuele porties aan, wat het voor de klant gemakkelijker maakt zijn huisdier elke dag een correcte hoeveelheid voedsel te geven. De verzorgingsproducten kennen ook een groeiend succes. Tom&Co beschikt over een grote keuze aan artikelen, met shampoos, tandenborstels, antivlooienproducten, voedingssupplementen, vegetarische snacks, enz.

Tom&Co draagt zorg voor dieren, maar ook voor de natuur. Tom&Co heeft langdurige samenwerkingsakkoorden met externe partners, zoals Natuurpunt, Natagora (die in België strijden voor het behoud van de natuur) en Dyadis, met wie Tom&Co samenwerkt voor het opleiden van hulphonden voor personen met een handicap. Bovendien wordt de Tom&Co-winkel in Hellemmes voorzien van 100% hernieuwbare energie.

Al meerdere jaren organiseert Tom&Co eveneens de inzamelactie "De eetkommen van het hart". Tijdens de actie kunnen de klanten voedsel inzamelen voor de katten en honden die werden achtergelaten in een asiel. Elk jaar nodigt Tom&Co zijn klanten uit om mee te helpen aan de actie "De eetkommen van het hart". Dankzij de vrijgevigheid van de schenkers kunnen de asielen overleven.

Feestassortiment

Ter gelegenheid van de eindejaarsfeesten heeft Tom&Co een reeks originele en elegante kwaliteitsproducten geselecteerd, zodat huisdieren kunnen meegenieten van de feestsfeer.

Daarom werd een speciale feestmaaltijd ontwikkeld door Tom&Co. De schaaltjes van 'First Class', die rijk zijn aan dierlijke eiwitten en die zo in de microgolfoven kunnen, vormen een ideale feestmaaltijd voor honden. Katten kunnen zich dan weer verlekkeren op de schaaltjes van 'Schesir', 100% natuurlijk en zeer licht verteerbaar. En vergeten we niet de speciale drankjes 'Water Cat' en 'Water Dog' en als dessert de koekjes van 'Biscuiteria'.

Over Tom&Co

Tom&Co is gespecialiseerd in de verkoop van voedingsmiddelen, verzorgingsproducten en accessoires voor huisdieren: honden, katten, vissen, vogels, knaagdieren... Midden december 2007 bestaat het netwerk van Tom&Co uit 123 winkels, waarvan 119 in België, 3 in Groothertogdom Luxemburg en 1 in Frankrijk.
Tom&Co maakt deel uit van Groep Delhaize, die actief is in 7 landen, verspreid over 3 continenten. Eind juni 2007 telde het verkoopnetwerk van Groep Delhaize meer dan 2500 winkels en 139.000 medewerkers.

Persinformatie

Sandrine Blin
Communicatieafdeling
Tel.: 00 32 2 412 83 16
Sblin@delhaize.be

Jean-Thomas Geelhand
Senior Vice President Tom&Co
Tel. 00 32 2 412 27 50
JTGeelhand@delhaize.be

Link to Press Release - FR Link to Press Release - NL