Gemeente Amersfoort

Activiteitenkalender B en W Amersfoort
Woensdag 12 december t/m vrijdag 21 december 2007

Woensdag 12 december

12.00 uur
Wethouder Eerdmans luncht met WBT (WijkBeheerTeam) Vermeer- Berg- en Leusderkwartier. Locatie: Stadhuis, Stadhuisplein 1 te Amersfoort.

13.00 uur
Wethouder Hekman bespreekt de casus Prachtwijk Kruiskamp tijdens de hefbomensessie met Margaret Wheatley. Locatie: Villa van Twijnstra & Gudde, Stationsplein 1 te Amersfoort.

Donderdag 13 december

9.30 uur
Wethouder Van Daalen geeft een presentatie tijdens het kennisatelier van het NICIS instituut Groen is Booming! De stedelijke hefboomfunctie van groen en natuur. Locatie: De Kamers, Wezeperberg 8 te Amersfoort.

13.30 uur
Wethouder Van 't Veld bezoekt groep 7 van basisschool De Vlindervallei om van de kinderen te horen wat zij vinden van de Nationale Kidskrant, editie Amersfoort. Sinds oktober ontvangen alle basisscholen, bij wijze van proef, deze krant gratis gedurende 3 maanden in het kader van Operatie Amersfoort Jong. Op 13 december komt de laatste krant uit. Locatie: o.b.s De Vlindervallei, Locatie Zuiderkruis 4 te Amersfoort.

17.30 uur
Wethouder Kruyt neemt het eerste exemplaar Jaarboek Flehite 2007 in ontvangst en zal een eerste reactie geven op de inhoud. Locatie: Stadscafe de Observant, Stadhuisplein 7 te Amersfoort.

20.00 uur
Wethouder Eerdmans is aanwezig bij het symposium voor burgerlijke en kerkelijke bestuurders in Eemland. Het thema is 'Bouwen (wij) aan verbinden in Eemland?'. Het symposium wordt georganiseerd in het kader van 'al meer dan 1000 jaar christendom in Eemland'. Locatie: de Bergkerk, dr. A. Kuijperlaan 2 te Amersfoort.

Vrijdag 14 december

9.30 uur
Wethouder Van Daalen reikt de jaarlijkse ZAP-speldjes en de daarbijbehorende oorkonde uit. Met de speldjesregen bedanken gemeenten door heel Nederland de ZwerfAfvalPakkers voor hun inzet. Locatie: Raadzaal, Stadhuisplein 1 te Amersfoort.

11.00 uur
Wethouder Eerdmans brengt een werkbezoek aan het Vrouw- en Kindcentrum. Locatie: Van Assenraadstraat 2 te Amersfoort.

13.30 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper heet nieuwe Nederlanders welkom tijdens de naturalisatieceremonie. Locatie: de Raadszaal in het Stadhuis, Stadhuisplein 1 te Amersfoort.

15.30 uur
Wethouder Eerdmans is aanwezig bij het Winterfeest van Natuurboerderij Vathorst. Locatie: Veenweg 29 te Amersfoort

16.30 uur
Wethouder Van 't Veld bezoekt de afscheidsreceptie van de heer J. Bielders, voorzitter Kamer van Koophandel Utrecht. Locatie: Slot Zeist, Zinzendorflaan 1 te Zeist

20.30 uur
Wethouder Kruyt woont het door ING, Veldhuizen Beens Notarissen en Van Zwol Accountants georganiseerde Winteravondconcert bij waar werken van Mendelssohn, Tschaikowsky en Dvoràk ten gehore zullen worden gebracht. Locatie: St. Franciscus Xaveriuskerk, t Zand 29 te Amersfoort.

Zaterdag 15 december
16.00 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper, wethouder Hekman en wethouder Kruyt bezoeken Museum Flehite waar een impressie wordt gegeven van het renovatieplan; het museum en de hele collectie is, met hulp en inzet van velen, gereinigd van asbeststof. Locatie: museum Flehite, Westsingel 50 te Amersfoort.

19.00 uur
Wethouder Kruyt bezoekt het Kerstfeest in de Boogkerk en leest een stuk uit het Evangelie voor. Dit Kerstfeest is een initiatief van het Wijkbeheerteam Nieuwland, de Boogkerk en de Herberg. Locatie: De Boogkerk, Watersteeg 2 te Amersfoort.

19.00 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper en wethouder Luchtenveld bezoeken het Koninkrijksconcert ter gelegenheid van Koninkrijksdag. Op 15 december 1954 kondigde Koningin Juliana het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden af, waarin de staatkundige relatie tussen Nederland, de Nederlandse Antillen en Aruba werd vastgelegd. Locatie: De Vereeniging, Keizer Karelplein 2/D te Nijmegen.

Zondag 16 december
14.00 uur
Wethouder Eerdmans opent de Kerstmarkt Zielhorst die jaarlijks door het Wijkbeheerteam Zielhorst wordt georganiseerd. Locatie: SWA wijkcentrum Het Middelpunt, Drentsestraat 14 te Amersfoort.

Maandag 17 december
11.00 uur
Wethouder Kruyt ondertekent de akte van overdracht van de panden van museum Flehite. Locatie: De Oude Mannenzaal, Westsingel 47 te Amersfoort.

19.30 uur
Wethouder Eerdmans neemt het Kookboek Kruiskamp/Koppel in ontvangst. Het kookboek is een initiatief van een aantal vrouwen uit de wijk Kruiskamp/Koppel die meewerken aan het project Samen over Bruggen. Locatie: Locatie: Wijkcentrum De Roef, Van Assenraadstraat 2 te Amersfoort.

19.30 uur
Wethouder Kruyt bezoekt de jaarlijkse kerstavond van de Seniorensociëteit Hoogland. Locatie: Partycentrum 't Hoogh Land, Kerklaan 1/3 te Hoogland.

Woensdag 19 december

20.00 uur
Wethouder Kruyt woont de voorstelling "STYX the movie" bij. Dit is een uitvoering van Xynix Opera en Orkest de Volharding. Locatie: Theater De Lieve Vrouw, Lieve Vrouwestraat 13 te Amersfoort.

20.00 uur
Wethouder Hekman bezoekt de Stamtafel Binnenstad.
Locatie: Café Borra, Hof 25 te Amersfoort.

Donderdag 20 december

12.00 uur
Wethouder Kruyt zal symbolisch het certificeringsbordje ophangen bij Scholen in de Kunst. Locatie: Scholen in de Kunst, Concinckstraat 58 te Amersfoort.

14.00 uur
Wijkwethouder Van Daalen bezoekt de traditionele Hooglanderveense Kerstviering door en voor de Hooglanderveense senioren. Locatie: recreatiezaal Zorgcentrum St. Jozef, Van Tuyllstraat 25 te Hooganlanderveen.

15.00 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper bezoekt de buitengewone vergadering van de gemeenteraad van Utrecht ter gelegenheid van het afscheid van burgemeester Brouwer. Locatie: de Raadszaal van het Stadhuis van Utrecht, Korte Minrebroederstraat 2 te Utrecht.

18.00 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper neemt het eerste exemplaar van het fotojaarboek 'Met het Oog op Amersfoort' in ontvangst nemen tijdens de Eindejaarsborrel van het Berghotel en de Eenhoorn (Regardz Hospitality Group). Wethouder Luchtenveld en wethouder Hekman zijn hierbij aanwezig. Locatie: De Eenhoorn, Regardz meeting center Rondeelzaal, Koningin Wilhelminalaan 33 te Amersfoort.

19.00 uur
Het college bezoekt de receptie ter gelegenheid van het afscheid van burgemeester Brouwer van Utrecht. Locatie: Spoorwegmuseum, Maliebaanstation te Utrecht.


---- --