Gemeente Amersfoort

Persuitnodiging

Afdeling Communicatie

nummer: 298

datum: 12 december 2007

Amersfoort geeft impuls aan combinatie onderwijs, sport en cultuur

Amersfoort gaat met ingang van 2008 acht zogenoemde combinatiefuncties realiseren bij de ABC-scholen. Doel hiervan is om kinderen een rijke leeromgeving te bieden waarin naast onderwijs ook aandacht is voor sport en culturele activiteiten.

De medewerker die straks in een combinatiefunctie werkt, gaat de onderwijs- sport- en cultuursector meer met elkaar verbinden. Het gaat daarbij om een zinvolle en leerzame tijdsbesteding onder schooltijd en in de vrije tijd. Het kan bijvoorbeeld een vakleerkracht of trainer zijn die naschoolse sportactiviteiten organiseert bij de sportvereniging of op school en die zo een verbinding legt tussen onderwijs, sportvereniging, naschoolse opvang en de wijk. Te denken valt ook aan een coördinator die de samenwerking tussen onderwijs, opvang, sport en cultuur tot stand brengt. Hoe de functies precies gaan worden ingevuld gaat de gemeente bespreken met de professionals bij de betrokken instellingen.

Voor de financiering van de combinatiefuncties maakt Amersfoort gebruik van de 'Impuls brede scholen, sport en cultuur' van het rijk. Het eerste jaar wordt volledig gefinancierd door de rijksoverheid. Vanaf het tweede jaar moet de gemeente en andere betrokken instellingen een deel zelf financieren.

Operatie Amersfoort Jong

De ontwikkeling van de combinatiefuncties biedt Amersfoort de mogelijkheid om de maatschappelijke functie van de ABC-scholen te versterken en draagt bij aan een van de doelstellingen van de Operatie Amersfoort Jong: het bieden van kansen aan de jeugd om talenten te ontwikkelen. Meer informatie over Amersfoort Jong: www.amersfoort.nl/jong.

Informatie: Joyce de la Croix, communicatieadviseur voor de sector Welzijn, Sociale Zekerheid en Onderwijs, telefoon: 033 469 45 04, e-mail: jec.delacroix@amersfoort.nl


-----------------------


---- --