Persbericht
Hilversum, 12 december 2007

Vivenda Media Groep sluit intentieovereenkomst voor
overname Factotum Media


· Factotum Media is aanbieder van de MediaManager, software voor het ontwerpen, beheren en produceren van professionele marketing- en verkoopondersteunende instrumenten voor de makelaardij
· Verwachte overnamesom bedraagt ca EUR 7,5 miljoen
· Definitieve overeenkomst verwacht binnen enkele weken
· Overname past uitstekend binnen strategie

Vivenda Media Groep NV ("Vivenda") en de aandeelhouders van Factotum Media BV ("Factotum") hebben een intentieovereenkomst gesloten voor de overname van Factotum door Vivenda. De beoogde overname van Factotum betreft het tweede deel van de in november 2006 gesloten overeenkomst waarbij naast Vivenda Factotum zou worden
overgenomen.

Deze overname versterkt de positie van Vivenda op het gebied van het ontsluiten van content voor de beoogde internetstrategie.

Factotum
De activiteiten van Factotum omvatten het ontwerpen, ontwikkelen en hosten van websites, de Mediamanager (professionele marketing software voor object- en bedrijfspresentaties en mailingen), Point of Information en de advertentieafhandeling naar ongeveer 6000 Nederlandse kranten en magazines. De Mediamanager software wordt daarnaast ingezet voor de aanlevering van advertenties voor de bestaande uitgeefactiviteiten van Vivenda. Factotum heeft een eigen softwarehuis. Factotum heeft circa 25 medewerkers. De omzet over 2007 zal naar verwachting uitkomen op circa EUR 3 miljoen. Het bedrijfsresultaat voor afschrijving zal naar verwachting EUR 500,000 bedragen.

De transactie en financiering
De verwachting is dat de overnamesom circa EUR 7,5 miljoen zal bedragen. De beoogde
overname zal na een fairness opinion ter goedkeuring worden voorgelegd in een buitengewone vergadering van aandeelhouders. De overname zal middels externe financiering gefinancierd worden.

"Wij zijn verheugd dat met de aandeelhouders van Factotum de onderhandelingen gestart kunnen worden, om daarmee de oorspronkelijke overeenkomst uit 2006 in te vullen. Factotum biedt Vivenda de mogelijkheid om haar activiteiten te versterken met een software gebaseerde peiler naast de bestaande uitgeefactiviteiten, waardoor een sterker fundament onder de
onderneming ontstaat en die in gezamenlijkheid de beoogde internetstrategie zal gaan versnellen", aldus Cees van Versendaal, CEO van Vivenda Media Groep.

Over Vivenda Media Groep
Vivenda is al meer dan twintig jaar actief als uitgeverij en multimediabedrijf. Vivenda is gespecialiseerd in multimedia voor de onroerendgoedsector zowel middels internet als in gedrukte vorm. Het is de doelstelling om haar leidende positie op het gebied van communicatieproducten en diensten in deze sector verder uit te breiden door autonome groei en het uitbreiden van de portfolio van media en ICT-diensten door overnames.

Meer informatie (