Ton aan de Stegge verbindt zich aan Net4kids

Investeerder neemt zitting in bestuur kinderhulporganisatie

Amstelveen, 12 december 2007 - Net4kids, internetplatform voor kinderhulp, verwelkomt investeerder Ton aan de Stegge in haar bestuur. De innovatieve charitas-organisatie verbindt sinds 2003 succesvol zakelijke en particuliere donateurs met kinderhulpprojecten in Afrika en Azië en garandeert dat 100 procent van de donatie naar het te steunen project gaat. De bijkomende kosten worden geheel gedragen door organisatiesponsoren.

Ton aan de Stegge gaf leiding aan diverse organisaties, en was onder meer vijf jaar CEO bij Telfort. Hij wil nu de kennis en middelen die hij tot zijn beschikking heeft inzetten voor startende ondernemingen en projecten die een positieve bijdrage leveren aan de maatschappij, zoals Net4kids.

Om de sterke groei van Net4kids in goede banen te leiden, is het afgelopen half jaar extra aandacht besteed aan de organisatie. Net4kids vindt in Ton aan de Stegge een gedreven nieuw bestuurslid: Aan de Stegge versterkt de ondernemersspirit binnen de organisatie en gaat naast oprichter Loek van den Boog een belangrijke rol vervullen in de dekking van organisatiekosten.

Ik was op zoek naar een organisatie met zowel visie als durf, omdat mijns inziens oude modellen niet meer werken in een economie die in toenemende mate wereldwijd wordt gevoerd. De afgelopen jaren heb ik me breed georiënteerd binnen de charitatieve sector en ben blij om met Net4Kids een organisatie gevonden te hebben die volledig aansluit bij mijn ideeën met betrekking tot effectieve hulp aan kinderen , aldus Ton aan de Stegge. In Net4kids vond ik een organisatie die niet alleen charmant is, maar bovendien kennis van zaken heeft en doet wat ze belooft. Ik wist meteen dat ik me daarbij wil aansluiten.

Loek van den Boog, oprichter en voorzitter van Net4kids: "Met Ton aan boord wint Net4kids aan slagkracht. We zijn twee ondernemers met een passie voor effectieve charity. Daarbij zoeken en krijgen we social return on investment doordat dit model - met goede resultaatgerichte projecten - veel meer kinderen helpt dan het conventionele model van traditionele goede doelen organisaties. Ton heeft daarover een heldere visie die op één lijn ligt met die van mij en het Net4kids-team. We verheugen ons daarom zeer op de samenwerking.

Gebruik foto vrij onder vermelding fotograaf: Keke Keukelaar

Een foto in hoog resolutie is op te vragen via net4kids(at)whizpr.nl

Over Net4kids

Net4kids is een non-profit organisatie die sinds 2003 donateurs duurzaam verbindt met kinderhulpprojecten in Afrika en Azië. De betrokkenheid van donateurs is groot, omdat zij zelf kiezen welk project zij ondersteunen en regelmatig persoonlijke terugkoppeling ontvangen. Bovendien gaat gegarandeerd 100% van de donaties naar het te steunen project. Bijkomende kosten worden geheel gedragen door organisatiesponsoren.

Met dit innovatieve charitasmodel bereikt Net4kids een actieve groep particuliere en zakelijke donateurs. Net4kids verleent bedrijven ondersteuning bij het invullen van hun maatschappelijke betrokkenheid voor het volledige traject, van strategie tot implementatie.

In oktober 2007 ontving Net4kids de Transparant Prijs. PricewaterhouseCoopers en Stichting Civil Society reiken deze prijs jaarlijks uit aan die Nederlandse fondsenwervende instellingen die het meest inzichtelijke en onderscheidende jaarverslag presenteren.

Voor meer informatie over Net4kids: www.net4kids.org.