Ingezonden persbericht


JD Brabant vieren
aansluiting op NS Nachtnet

"Brabantse nachten zijn lang, dat wisten ze in de Randstad natuurlijk ook al lang, maar het ervaren was altijd een probleem. Ze komen immers wat langzaam op gang, en als de laatste trein richting huis dan om half elf al vertrekt mis je het leukste stuk." aldus Arend Meijer, voorzitter van de lokale Jonge Democraten Brabant.

De Jonge Democraten Brabant zijn daarom erg gelukkig met het aansluiten van de Brabantse steden op het NS-nachtnet. In Maart lieten we al een bus rijden om jongeren de mogelijkheid te bieden in Den Bosch te gaan stappen en toch terug te kunnen komen in Tilburg. Afgelopen zomer boden de Jonge Democraten duizenden ondertekende bierviltjes aan minister Eurlings aan om erop te wijzen dat ook buiten de Randstad behoefte bestaat aan openbaar vervoer 's nachts.

En met de realisatie van nachttreinen in Brabant is het wat de Jonge Democraten betreft nog niet gedaan met de discussie voor meer nachtelijk openbaarvervoer. Landelijk voorzitter van de Jonge Democraten Floris Kreiken: "Naast de Brabantse steden zouden we ook moeten kijken of we bijvoorbeeld Haarlem en Arnhem, Nijmegen in het NS-nachtnet mee kunnen nemen". Verder vragen de Jonge Democraten aandacht voor meer nacht bussen tussen dorpen en grote steden, betere afstemming van bestaand nacht-ov en betere informatie daarover, ook moet er gekeken worden naar de ontwikkeling van uitgaanslocatie nabij het spoor. "Nacht- ov zorgt ervoor dat je veilig thuis kan komen bijvoorbeeld na een avondje stappen of een bezoek aan concert of voetbalwedstrijd" aldus Kreiken.

Maar succes komt in stapjes en dat vieren de Jonge Democraten Brabant morgenavond in Eindhoven. Om te beginnen gaan ze op station Eindhoven feesthoedjes uitdelen, "want het is een feestje voor iedere treinreiziger die wel eens zenuwachtig op zijn horloge heeft moeten kijken of hij de laatste trein nog wel zou gaan halen", meent Meijer. Vervolgens vind er in de Trafalgar Pub een discussieavond over het uitgaansleven en de mogelijkheden van het nachtnet plaats. Tot slot maken de Jonge Democraten er een echt feestje van en worden de Brabantse kroegen tot in de late uurtjes bezocht, immers: de NS brengt ons nu ook 's nachts thuis.

Meer informatie:

Arend Meijer (Voorzitter Jonge Democraten Brabant) 06 4931 0717 Peter van Gool (secretaris Pers Jonge Democraten) 06 4931 8188


---- --