Persbericht

NAVO gebruikt Adobe Flex voor Mission Support System

Nieuw systeem reduceert vluchtvoorbereidingstijd en verbetert informatievoorziening

Amsterdam, 12 december 2007 - Adobe Systems Incorporated kondigt aan dat de E-3A-afdeling van de NAVO, met haar hoofdkantoor in Brussel, voor haar nieuwe Mission Support System (MSS) gebruik gaat maken van Adobe® Flex"-software en Adobe LiveCycle Data Services ES. Het nieuwe systeem verkort de voorbereidingstijd voor missies en verbetert de informatievoorziening naar de bemanningsleden.

Adobe Flex-technologie is een open source ontwikkelraamwerk voor het snel en volledig creëren van Rich Internet Applications (RIA s) die op de belangrijkste browsers en besturingssystemen draaien. Applicaties die met behulp van Flex worden ontwikkeld, bieden een visuele en interactieve gebruikerservaring. Daardoor kunnen gebruikers sneller en makkelijker informatie verwerken. Met Adobe LiveCycle Data Services kan de NAVO applicaties ontwikkelen die automatisch data synchroniseren, real-time inzicht bieden in data en zowel gekoppeld als onafhankelijk van elkaar kunnen functioneren.

Met het nieuwe systeem kunnen NAVO-bemanningsleden vluchtplannen samenstellen uit meer dan 80 verschillende databronnen. Hieronder valt informatie zoals vluchtnummers, details over de regio en routes die gekozen kunnen worden in noodsituaties. Vluchtplannen zijn visuele elektronische kaarten die alle informatie tonen die nodig is om vluchten voor te bereiden.

Wij zijn altijd op zoek naar manieren om onze efficiëntie te verbeteren. We investeren echter alleen in technologie die bewezen betrouwbaar is , zeggen Steve Lusardi en Gerry Van Tol, project officers bij NAVO. Adobe Flex wordt wereldwijd geaccepteerd en biedt ons een nieuwe mogelijkheid het vluchtvoorbereidingstraject te automatiseren en kostbare tijd te besparen. Natuurlijk moeten NAVO-bemanningsleden de beschikking hebben over relevante informatie. De visuele elektronische kaarten bieden alle informatie op een eenduidige wijze en dit maakt de MSS erg gebruiksvriendelijk.

Het miljoenencontract bestaat uit software licenties, ondersteuning en consultancy.

Over NAVO
NAVO is een verbond van 26 landen in Noord-Amerika en Europa. De rol van de NAVO is het garanderen van de vrijheid en veiligheid van haar lidstaten door het inzetten van politieke en militaire middelen. Een aantal strategische krachten en gevechtsvliegtuigen maakt onderdeel uit van de AWACS-vloot binnen de NAVO. Het E-3A-onderdeel van AWACS is 's werelds enige geïntegreerde, multinationale vliegeenheid die tijdens NAVO-operaties snel inzetbaar is en de operaties ondersteunt.

BERICHT VOOR DE REDACTIE
Een PDF van dit persbericht vindt u hier: http://www.adobe.com/nl/aboutadobe/pressroom/pr/dec2007/NAVO.pdf

Over Adobe Systems Incorporated
Adobe zorgt voor een revolutie in de manier waarop er in de wereld wordt omgegaan met ideeën en informatie, op elk moment, elke plaats en via elk medium. Ga voor meer informatie over Adobe naar www.adobe.nl, www.adobe.be of www.adobe.com.

###

© 2007 Adobe Systems Incorporated. All rights reserved. Adobe, the Adobe logo and Flex are either registered trademarks or trademarks of Adobe Systems Incorporated in the United States and/or other countries. All other trademarks are the property of their respective owners.

LEWIS Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com