Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Succesvol project in huursector VS afgerond:
EAIG sluit Ridge Crossings
af met 43% rendement

DEN HAAG - Euro American Investors Group heeft het beleggingsproject Ridge Crossings afgesloten. Het complex, bestaande uit in totaal 720 huurappartementen, is verkocht aan New Dawn Companies, gevestigd in Florida. Voor beleggers leverde de verkoop een rendement van 43% op jaarbasis op.

Het project Ridge Crossings in Hoover in de staat Alabama werd eind 2002 geïnitieerd door Euro American Investors. Het appartementencomplex werd voor een bedrag van ruim US$ 37 miljoen aangekocht, waarvan US$ 10 miljoen als eigen vermogen door particuliere beleggers was ingelegd. Onderdeel van het investeringsproject was een gefaseerd uitgevoerde renovatie van in totaal 314 van de 720 appartementen. Resultaat hiervan was een optimalisering van de exploitatie en meer huurinkomsten. Bovendien kon gedurende de looptijd van het project een gunstige herfinanciering worden afgesloten. Mede hierdoor werd een rendement voor de Klasse B-beleggers van ca. 43% op jaarbasis gerealiseerd.

De nieuwe eigenaar, New Dawn Companies, exploiteert meerdere appartementen-complexen.

------------------

Over Euro American International BV

Sinds 1980 is Euro American International actief in de Amerikaanse en Europese vastgoedsector. De organisatie, met kantoren in Den Haag, Tampa en Düsseldorf, ontwikkelt, beheert en verkoopt onroerend goed. Opererend onder de naam Euro American Investors is het bedrijf actief in de segmenten woningbouw, winkelcentra, kantoren en bedrijfsgebouwen. Ook neemt het bedrijf grondposities in. In de afgelopen 27 jaren heeft Euro American Investors in de VS en Europa circa tachtig projecten met een gezamenlijk vermogen van meer dan 1 miljard euro geïnitieerd en afgewikkeld.

-----------------