Gemeente Valkenburg aan de Geul

Valkenburg aan de Geul, 11 december 2007

Informatiepunt herstel kademuren in museum

Deze maand start Waterschap Roer en Overmaas met de voorbereidende werkzaamheden herstel kademuren in Valkenburg. Om inwoners en andere belangstellenden, zoals toeristen, te informeren over het project heeft Waterschap Roer en Overmaas in overleg met de gemeente een informatiehoek ingericht in het Streekmuseum. De elementen `meer veiligheid, meer natuur en meer cultuurhistorie' komen hierbij beknopt op informatiepanelen aan bod. In de informatiehoek staat verder ook een maquette en is een filmpje over het project te zien.

Het museum en dus ook het infopunt zijn op dinsdag tot en met vrijdag 10.00 tot 17.00 uur en in het weekend van 13.00 tot 17.00 uur geopend. Ook kunt u op www.kademurenvalkenburg.nl informatie en foto's vinden over en straks ook van het werk.

Het waterschap start met het gedeelte van de kademuren tussen de St. Pieterstraat en de Burgemeester Henssingel. Het werk wordt uitgevoerd door Van Beers Hoogeloon B.V. en het dagelijkse toezicht en de directievoering zijn opgedragen aan Witteveen en Bos uit Maastricht. De voorbereidingen zijn in volle gang, maar er is pas begin volgend jaar daadwerkelijk iets te merken van de werkzaamheden. Het project `Herstel kademuren Valkenburg aan de Geul: meer veiligheid, meer natuur en meer cultuurhistorie', is een initiatief van Waterschap Roer en Overmaas en wordt met subsidie van de Provincie Limburg uitgevoerd in nauwe samenwerking met de gemeente Valkenburg aan de Geul.