Gemeente Delft

Wijzigingen parkeren per 1 januari 2008

Per 1 januari 2008 verandert er het een en ander op het gebied van parkeren in Delft. Zo wijzigen de tarieven voor vergunningen, het parkeren op straat en in de garages. Daarnaast geldt vanaf 1 januari in de binnenstad ook op zondag tussen 14.00 en 20.00 uur betaald parkeren. In parkeergarages kan voortaan het eerste uur per kwartier betaald worden. Automobilisten kunnen op zaterdag en zondag gratis parkeren aan de Laan van Vollering. De wijzigingen zijn niet nieuw: de besluiten hierover zijn al eerder dit jaar genomen.

Parkeertarieven vergunningen, garages en straatparkeren De prijs van de vergunningen wordt aangepast met inflatiestijging naar 56,40 euro voor de eerste vergunning in de schil en 123 euro voor de eerste vergunning in de binnenstad. Dagkaarten en doelgroepenabonnementen worden 5,2% duurder, deze zijn sinds januari 2005 niet meer verhoogd. Parkeren in garages en op parkeerterreinen kost vanaf 1 januari 1,90 euro per uur. In de garages kan daarbij voortaan het eerste uur per kwartier worden afgerekend. De prijzen voor dagkaarten en abonnementen stijgen evenredig mee. Het tarief voor straatparkeren in de schil komt op 2,00 euro, in de binnenstad wordt dit 2,30 euro. Het tarief in de omgeving van winkelcentrum de Hoven wordt met 10 cent verhoogd naar 1,20 euro.

Betaald parkeren op zondag
In de binnenstad moet in het nieuwe jaar ook op zondag tussen 14.00 en 20.00 uur betaald worden voor parkeren. Het doel hiervan is meer ruimte te scheppen voor vergunninghouders en het zoekverkeer te verminderen. Het voorstel betreft de binnenstad, inclusief alle straten rondom het Stationsplein en de plaatsen onder het spoorviaduct aan de zijde van de Phoenixstraat.

Gratis parkeren op de Laan van Vollering
Achter het station Delft, op tien minuten lopen van de binnenstad, ligt parkeerterrein Laan van Vollering met 200 parkeerplaatsen. Hier kan na 1 januari op zaterdag én zondag gratis worden geparkeerd. Door de week geldt een uurtarief van 1,90 euro.

Meer informatie over parkeren, verkeer en vervoer is te vinden op www.gemeentedelft.info

Noot voor de redactie (