Ingezonden persbericht


Persbericht

Resultaten onderzoek onder 5000 wintersporters bekend Serfaus meest geliefde skidorp op www.zoover.nl

Nijmegen, 12 december 2007- Serfaus in het Oostenrijkse Tirol is met een gemiddelde beoordelingscijfer van 8,6 de meest geliefde wintersportbestemming op de populaire reiswebsite www.zoover.nl. De après-ski hotspot Mayrhofen in het Tiroolse Zillertal is goede tweede met 8,5 gemiddeld en het hooggelegen klassieke Zwitserse skioord Saas Fee scoorde gemiddeld een 8,5, goed voor een derde plaats. Naast deze cijfermatige beoordelingen maakt www.zoover.nl ook de resultaten bekend van een online ênquete onder 5000 wintersporters. De ligging van een skidorp ten opzichte van de pistes blijkt belangrijker dan het aantal pistekilometers.

Waarderingen
Eén keer per jaar maakt www.zoover.nl de top drie van meest gewaardeerde skidorpen bekend. In de ranking zijn alleen die skidorpen meegenomen waarbij minstens twintig bezoekers een beoordeling hebben afgegeven. Naast de cijfermatige beoordeling laten bezoekers op www.zoover.nl ook verhelderende inhoudelijke waarderingen achter.

In één woord waanzinnig gezellig
Over de winnaar Serfaus, dat het hoogste cijfer (9.7) scoort op voor kindvriendelijkheid schrijft een bezoeker:"Knus dorp, autovrij en sneeuw- en zonzeker. Uitstekende pistes, liften en skischool. Veel mogelijkheden voor kleine en grote kinderen. Goede restaurants in het dorp en op de piste. Genoeg te beleven voor jong en oud" Een ander schrijft: "Serfaus is in één woord waanzinnig gezellig. Mensen zijn erg vriendelijk. Pistes erg goed en gevarieerd. Omgeving zeer mooi. Voor kinderen is het de ideale plek om te leren skiën. Zeer ervaren skileraren die ook erg leuk met de kinderen omgaan."

Gewoon gaan!
Zwitserland trekt van oudsher veel minder Nederlanders aan maar het ultrasneeuwzekere Saas Fee wordt op www.zoover.nl toch enorm gewaardeerd. Een bezoeker schrijft: "Het is een heel gezellig autovrij dorp. Je kunt lekker door de winkelstraat. Er is genoeg te zien. Leuke winkeltjes, leuke terrasjes. De après-ski is ook erg gezellig. Voor elk wat wils!" en "Ontzettend mooi gebied, lange afdalingen, sneeuwzeker, gezellige restaurantjes en veel winkels. Dit alles in een sprookjesachtige dorpje.. gewoon GAAN dus!!"

23 procent kan wintersport niet betalen
Uit de ênquete onder meer dan 5000 bezoekers van www.zoover.nl komt naar voren dat 23% aangeeft niet over voldoende financiële middelen te beschikken om op wintersport te gaan; dat 40% meteen na de zomervakantie al aan de wintersportvakantie denkt; dat 50% pas in de wintersportsferen raakt bij het zien van de eerste sneeuwvlokken of als de temperaturen flink dalen; terwijl maar 10% wordt getriggerd door het verschijnen van de wintersportbrochures.

Ligging ten opzichte van de pistes cruciaal
Bij het maken van de keuze voor een bepaald skidorp vindt 45% van de wintersporters de prijs/kwaliteitverhouding doorslaggevend. Verrassender is dat bijna een kwart van de mensen de ligging ten opzichte van de pistes cruciaal vindt. Het aantal skiliften en het aantal kilometers piste wordt duidelijk minder belangrijk gevonden, dan de vraag of je vanuit je hotel of appartement zo de piste op kunt. Ook de après-ski werd door een relatief klein percentage van de bezoekers doorslaggevend genoemd.

Over zoover.nl
www.Zoover.nl is een onafhankelijke en gratis vakantiewebsite waarop vakantiebestemmingen en accommodaties zoals hotels, appartementen, vakantieparken, en campings worden beoordeeld. Door reizigers, voor reizigers. Daarnaast is direct te zien waar een accommodatie geboekt kan worden en kunnen er vakantiefoto's en -video's worden toegevoegd. Verder wordt er wekelijks een digitale nieuwsbrief verstuurd waarin de aanbiedingen van de beste accommodaties zijn opgenomen.