Gemeente Deventer

Zandweerd-Zuid

Inloopbijeenkomst voorontwerpbestemmingsplan Zandweerd-Zuid

De gemeente Deventer is bezig met het vernieuwen van alle bestemmingsplannen. Dit gebeurt wijk voor wijk. Burgemeester en wethouders hebben nu voor uw wijk, Zandweerd-Zuid, het voorontwerp-bestemmingsplan vastgesteld en organiseren hierover een inloopbijeenkomst.

In een bestemmingsplan staat beschreven of er op een bepaalde plaats gebouwd mag worden en wat voor soort bebouwing dat dan mag zijn en waarvoor het gebruikt mag worden. Wat een bestemmingsplan precies is, kunt u lezen op de achterkant van deze brief.

Het gebied Zandweerd-Zuid ligt tussen de spoorlijn Deventer-Zwolle, de spoorlijn Deventer- Apeldoorn, de

J. van Vlotenlaan en de IJsselkade (zie ook het kaartje op de achterkant van deze brief).

Oude bestemmingsplannen

Voor het gebied Zandweerd-Zuid geldt nu nog een groot aantal bestemmingsplannen. Deze plannen vormen een soort lappendeken waardoor het niet meer overzichtelijk is. Bovendien zijn veel plannen verouderd. Ook wordt een aantal bouwplannen, dat met toestemming van de gemeente is gerealiseerd, nu verwerkt in het nieuwe bestemmingsplan.

Vastleggen huidige situatie

In het nieuwe bestemmingsplan is de huidige situatie in uw wijk vastgelegd. Dit betekent niet, dat in de toekomst geen wijzigingen kunnen plaatsvinden. Kleine ontwikkelingen en veranderingen zijn soms mogelijk.

Daarnaast houdt het nieuwe bestemmingsplan al rekening met onderstaande ontwikkelingen:

1. het opnieuw ontwikkelen van het pand Zwolseweg 1-3. Het voormalige pand van Slot Kleverkamp is niet meer in gebruik. In het nieuwe bestemmingsplan is de mogelijkheid opgenomen hier vier woningen te realiseren;

2. het realiseren van appartementen/woningen in het pand Radstakeweg 24. Hoe de plannen worden ingevuld, is nu nog niet bekend. Wooncorporatie Rentree heeft bewoners betrokken bij deze ontwikkeling;

3. het opnieuw ontwikkelen van het pand Noorderstraat 17. Wat hier gaat gebeuren, is nu nog niet bekend.

Download alle bijhorende stukken >>

Inspraak

Het voorontwerpbestemmingsplan ligt van 29 november tot en met 9 januari 2008 voor iedereen ter inzage bij Publiekszaken, Leeuwenbrug 81, bij de Informatiebalie in het Stadskantoor Burseplein 20 en in de Openbare Bibliotheek, Brink 70. De Informatiebalie in het Stadskantoor verhuist op 9 december naar de Openbare Bibliotheek. Na deze datum kunt u daarom niet meer terecht in het Stadskantoor.

Tot en met 9 januari kunt u een schriftelijke inspraakreactie indienen bij het college van burgemeester en wethouders, team Ontwerp en Beheer, Postbus 5000, 7400 GC Deventer. Ook kunt u telefonisch een reactie geven. Daarvoor kunt u contact opnemen met M. van Beest, telefoon 69 3719.

Inloopmiddag- en avond

Over dit bestemmingsplan organiseert de gemeente op woensdag 12 december 2007 een inloopmiddag en -avond. Tijdens deze bijeenkomst kunt u de plannen inzien en vragen stellen. U bent van harte welkom van 16.30 tot 18 uur en van 19 tot 21 uur in de Latijnse School aan het Grote Kerkhof 6.

Publicatiedatum: 26-11-2007
afbeelding van plattegrond Zandweerd-Zuid

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging maandag 26 november 2007