Gemeente Lingewaard


Informatieavond Loovelden

Op 12 december 2007 wordt in de grote zaal van De Brink te Huissen een informatieavond gehouden over de voortgang van de woningbouw in Loovelden te Huissen. In de woonwijk Loovelden worden in totaal ongeveer 1250 woningen gefaseerd gerealiseerd. Inmmiddels zijn de eerste twee deelgebieden gerealiseerd en zijn er ongeveer 450 woningen gebouwd.

Aan deze suggestie voor verkaveling (d.d. november 2007) kunnen geen rechten ontleend worden. Voor de hele woonwijk is een stedenbouwkundig plan opsteld. Op dit moment wordt gewerkt aan de voorbereiding van de volgende deelgebieden van de woonwijk. Het gaat om het deelgebied Parkeiland en om het deelgebied Het Riet. Parkeiland ligt ten noorden van Het Buiten en Het Riet grenst aan de Doormanstraat.

Tijdens de informatieavond wordt een toelichting gegeven op de uitwerking van het stedenbouwkundige plan voor de nieuwe woonwijk. Daarbij zal ook worden ingegaan op toekomstige voorzieningen (school, kinderdagverblijf, medische voorzieningen). Er zal speciaal aandacht worden besteedt aan de twee deelgebieden Parkeiland en Het Riet. In dat verband wordt ook een toelichting gegeven op het bestemmingsplan dat voor deze twee deelgebieden is uitgewerkt.

De avond is met name bedoeld voor de huidige en toekomstige bewoners, de wijkplatforms en de gebruikers van het voorzieningencluster. De avond begint om 19.30 uur.