Gemeente Delft

EMBARGO TOT HET MOMENT VAN UITSPREKEN woensdag 12 december 16.45 uur

Op woensdag 12 december 2007 reikt burgemeester Bas Verkerk om 16.45 uur een gemeentepenning uit aan de heer drs. J.J.A.H. Klein Breteler.

Dhr. Klein Breteler is in 1980 aangetreden als algemeen directeur van verpleeghuis De Bieslandhof in Delft. Deze organisatie telt 355 cliënten, 700 medewerkers en 120 vrijwilligers.

In deze periode was hij naast zijn hoofdfunctie ook voorzitter van de Frederique Meyboomschool, inservice onderwijs A en ZV (1986-1996) en vice-voorzitter Regionale Commissie Gezondheidszorg Delft Westland Oostland (1982-2003). Ook was hij voorzitter van het Indonesian Health Training Program, waarbij Indonesische verpleegkundigen in het Reinier de Graaf Gasthuis en De Bieslandhof opgeleid werden in de ouderenzorg. Daarnaast is hij vanaf 2006 voorzitter van Stichting Perspektief.

Zijn grootste verdienste ligt wel in het feit, dat hij in het jaar 2000 de Stichting Zorginstellingen Pieter van Foreest mede heeft opgericht. Deze Stichting is met name gericht op de ouderenzorg en heeft zich in de loop van de jaren uitgebreid tot een concern met 21 locaties en ruim 3500 cliënten in de intra- en extramurale zorg, 3500 medewerkers en 1000 vrijwilligers. Stichting Pieter van Foreest is actief in regio Delft, Midden Delfland, Westland en Pijnacker-Nootdorp.

Onder zijn leiding is gestart met de modernisering en nieuwbouw van de bestaande woonzorgcentra (o.a. Die Buytenweye) en is het nieuwe verpleeghuis De Bieslandhof inmiddels in gebruik genomen.

Daarnaast zijn de ontmoetingscentra voor dementerenden en mantelzorgers Van Lodensteijnstraat en Mozartlaan ontstaan en wordt zorg geleverd in de Vermeertoren en Doek van Delft. Op macroniveau hebben deze baanbrekende ontwikkelingen de ouderenzorg in Delft op de kaart gezet. Met 3500 medewerkers is de Pieter van Foreest in omvang de tweede werkgever in Delft.

Noot voor de pers

U bent van harte welkom bij de uitreiking aanwezig te zijn.

Datum: woensdag 12 december
Tijd: 16.45 uur
Locatie: Theater De Veste, Vesteplein 1

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jeanine Bekking, communicatieadviseur gemeente Delft, 015 2602669.