Provincie Noord-Brabant


Persbericht / Persuitnodiging


Prins Bernhard Cultuurfonds UIT-waardebonnenactie
Overhandiging eerste waardebon 2008

's-Hertogenbosch, 11 december 2007.
Op woensdag 12 december om 13.00 uur vindt in het Provinciehuis in 's-Hertogenbosch de feestelijke aftrap plaats van de Prins Bernhard Cultuurfonds UIT-waardebonnenactie 2008. Commissaris van de Koningin en voorzitter van het Prins Bernhard Cultuurfonds Brabant, mevrouw Hanja Maij-Weggen reikt de eerste waardebon uit aan de Brabantse UITpunten.

Onder het motto "Grijp de kans voor jouw cultuur" kunnen culturele amateur-instellingen zich tot 1 maart 2008 aanmelden voor één van de 200 waardebonnen die in Brabant worden uitgedeeld. De waardebon biedt promotie- of marketingkennis specifiek voor culturele amateur-instellingen. De waardebonnenactie is een initiatief van het Prins Bernhard Cultuurfonds Brabant.

De culturele amateur-instellingen kunnen zich aanmelden voor de waardebon, die bestaat uit een promotiepakket of een training.
Promotiepakket: UitinBrabant.nl en het lokale UITpunt bieden het promotiepakket.
Het bestaat onder andere uit promotie in de UIT-agenda op Omroep Brabant TV, een gratis advertentie op UitinBrabant.nl en de lokale UITpuntsite en korting op UIT-spots op radio en tv. Dit pakket geldt voor het hele jaar 2008.
Training. De ontvanger van de waardebon kan ook kiezen voor een gratis training van het UITmarketingburo. De keuze is hierbij tussen een training Interviewtechnieken, Website bouwen, Persberichten schrijven of Publiciteitsmiddelen maken. De trainingen worden in de avonduren aangeboden bij UITpunten in heel Brabant.

Om in aanmerking te komen voor een waardebon moeten culturele amateur-instellingen bij hun UITpunt schriftelijk duidelijk maken waarom een waardebon goed besteed is aan hun organisatie. De UITpunten beoordelen de inzendingen en reiken de waardebonnen in maart 2008 uit.
De waardebonnen gelden voor culturele vrijwilligersorganisaties die cultuur als doelstelling in de statuten hebben staan. Culturele instellingen die geïnteresseerd zijn kunnen zich tot eind februari melden bij de UITpunten of via www.uitinbrabant.nl/cultuurfonds.

Uitnodiging: U bent welkom bij de presentatie van de waardebonnenactie in het provinciehuis . Om 12.30 uur worden broodjes geserveerd. Om 13.00 uur vindt de presentatie plaats.