Menzis


12 december 2007

Menzis kantoor in Groningen `drempelvrij'

Vandaag is het kantoor van Menzis in Groningen officieel `toegankelijk verklaard' voor mensen met een functiebeperking. Het Internationaal Toegankelijkheidssymbool (ITS), het bekende blauwe schild met een afbeelding van een rolstoelgebruiker, wordt door Astrid Lüüssen, toegankelijkheidsadviseur van de Chronisch zieken en Gehandicapten Raad Nederland uitgereikt aan Bert Kleijweg, directeur Facilitair Bedrijf van Menzis.

Bert Kleijweg is blij met de toekenning van het Internationaal Toegankelijkheidssymbool (ITS) aan het Menzis kantoor: "Als zorgverzekeraar konden we natuurlijk niet achterblijven. Ook wij hebben klanten met een lichamelijke beperking. Mede dankzij de gesprekken met Zorgbelang Groningen over de toegankelijkheid van ons gebouw voeren wij nu met trots het Internationaal Toegankelijkheidssymbool."

Zelfstandig en gelijkwaardig

Alle bezoekers van het Menzis kantoor in Groningen kunnen zelfstandig en op gelijkwaardige manier gebruik maken van de openbare ruimte, voorzieningen, producten en diensten. Rolstoelers en gebruikers van andere mobiele hulpmiddelen (rollators, scootmobielen) kunnen via de draaideur naar binnen omdat de ruimte en de draaisnelheid zich automatisch aanpast aan de binnenkomende bezoeker. Daarnaast is er een knop aangebracht waarmee de deur heel langzaam kan draaien. Iedereen kan zonder hulp alle etages, werkplekken, toiletten en klantenbalies bereiken en er gebruik van maken.

Internationaal Toegankelijkheidssymbool

Het blauwe schild met de afbeelding van een rolstoelgebruiker is een wettig beschermd beeldmerk dat laat zien dat een gebouw toegankelijk is. Mensen met een functiebeperking weten dan dat ze er naar binnen kunnen en gebruik kunnen maken van de voorzieningen die worden aangeboden. De CG-Raad is verantwoordelijk voor het ITS symbool. Hier horen procedures en criteria bij die kunnen leiden tot toekenning, afwijzing of aanhouding van het ITS. De keuringen worden uitgevoerd door CG-Raad gecertificeerde keuringsmeesters.

Het ITS geeft als enig symbool goede, onafhankelijke en betrouwbare informatie over de toegankelijkheid van een gebouw of object. Het ITS wordt toegekend voor een periode van vijf jaar.

Menzis.nl drempelvrij

Niet alleen de gebouwen van Menzis worden toegankelijk voor iedereen. Ook de website van Menzis zal binnenkort `drempelvrij' zijn, zodat mensen met een visuele beperking ook hun weg op www.menzis.nl kunnen vinden.