Skatebond Nederland



Timmerman en Blauw naar Habovo, Hekman naar Powerplay


Karlo Timmerman en Emiel Blauw skeeleren volgend seizoen voor de Habovo-ploeg. Willem Hut en Stijn Van Hove zijn uit deze ploeg vertrokken naar het team van Gibo Beka. Gary Hekman rijdt in 2008 voor Power-play.nl. Met het al eerder bekend worden van de overstap van Nederlands wegkampioen Geert-Jan van der Wal naar de Nefit-ploeg zijn dat de meest in het oog lopende wisselingen bij de A-rijders.


De DC speed heeft bepaald dat er maximaal vijf rijders van één ploeg per wedstrijd aan de start mogen staan. Die namen onderling afwisselen mag wel, zolang er maar niet meer dan vijf tegelijk in een wedstrijd rijden. Wie meer dan vijf rijders tegelijk wilt laten rijden moet een tweede ploeg starten.
Nefit heeft volgend seizoen zes man onder contract, omdat Erik Hulzebosch ook nog wil blijven skeeleren. "In de praktijk zal het zo zijn dat we meestal met minder dan vijf aan de start staan," aldus Arjan Mombarg (Nefit). "Cédric Michaud zal ook niet alles rijden." Oudgedienden Sjoerd Huisman en Arjan Smit blijven aan.
De Habovo-ploeg (Roy Boeve, Martijn Kromkamp, Timmerman en Blauw, ploegleider John Davis) is nog in gesprek met kandidaten voor de vijfde plek in de ploeg. Bij Gibo Beka blijven volgend seizoen, naast nieuwkomers Hut en Van Hove, Durk Fabriek, Sjaak de Wolff en Christian Gert Hoen. Teammanager is hier Jan-Ronald Wigarda.
Erik Hulzebosch bekijkt nog welke skeelerwedstrijden hij volgend seizoen rijdt. "Het hangt ervan af wat er verandert en of ik er nog wel tussen pas. Ik rijd graag lange wedstrijden zoals Hallum, maar als dit inderdaad een etappe van de World Inline Cup zou worden, komt misschien de hele wereld erop af. Tussen al die acrobaten voel ik me niet meer zo happy." Er zijn gevorderde plannen voor een World Inline Cup-etappe en wellicht ook een First Class-wedstrijd in Nederland in 2008.