Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu

2007

Kinderwebsite Rijksvaccinatieprogramma van start 12 december 2007

Prikken zijn goed voor je, ook al zijn ze niet zo leuk om te krijgen. Dat is de boodschap die de nieuwe websitewww.kinderprik.nl van het Rijksinstituut voor Volkgezondheid en Milieu (RIVM) uitdraagt. De website is vandaag geopend. Op Kinderprik.nl kunnen kinderen informatie vinden over het Rijksvaccinatieprogramma. Met dit programma wil de overheid kinderen beschermen tegen infectieziekten door ze te vaccineren. De nieuwe website is speciaal voor kinderen. Zij krijgen immers de vervelende prikken!

De website biedt op een toegankelijke manier informatie over prikken, virussen, bacteriën, vaccins en ziekten waartegen geprikt wordt. De kennis die de kinderen opdoen bij een bezoek aan de site, kunnen zij meteen testen in een online quiz. In de wist-je-datjes vinden ze leuke feitjes. Zo komt het woord vaccineren bijvoorbeeld van het Latijnse woord voor koe: vacca.

Kinderprik.nl richt zich op kinderen in de basisschoolleeftijd. Op die leeftijd zijn kinderen al computerklaar en op de basisschool ontvangen zij nog de laatste prik van het Rijksvaccinatieprogramma. Naast informatie biedt de site materiaal voor werkstukken of spreekbeurten. Zo zijn grafieken en fotos te downloaden. Op deze manier komt het RIVM tegemoet aan vragen van scholieren over materialen voor een opdracht van school. Ook kinderen die graag een spelletje spelen, komen op de website aan hun trekken. En voor de allerjongste kinderen zijn er (online) kleurplaten.

Informatieverstrekking
De site maakt onderdeel uit van de informatieverstrekking aan burgers over het Rijksvaccinatieprogramma. Voor volwassenen bestond er al een website over het RVP. Nu is er dus ook een website voor de kinderen zelf. Het zijn de ouders die beslissen of een kind al dan niet inentingen krijgt, maar ook voor de kinderen zelf is het belangrijk om te weten waar de prikken goed voor zijn.

Meer informatie over het RVP?
Wilt u meer weten over het RVP, dan kunt u terecht bij op de website http://www.rijksvaccinatieprogramma.nl/. Ouders en verzorgers kunnen ook met vragen over vaccinatie voor hun kind terecht bij het consultatiebureau of de GGD.

EINDE BERICHT