Essent

Essent maakt nieuwe tarieven bekend

Energiebedrijf Essent voert vanaf 1 januari 2008 een beperkte tariefsverhoging door van 3,8 procent voor de levering van energie. De nieuwe tarieven volgen op de sterke verlaging van de energietarieven op 1 juli 2007 met 7,5 procent.

Inkoopprijzen

Klanten van Essent hebben het hele jaar al voordeel gehad van de goede inkoopprijzen die Essent realiseert op de internationale brandstoffenmarkt. Essent rekende inkoopvoordelen namelijk al door in de tarieven die golden vanaf 1 januari 2007, terwijl belangrijke concurrenten de elektriciteitsprijzen met 25 tot 35 procent lieten stijgen.

Ook de particuliere en klein zakelijke klanten die groene energie afnemen van Essent blijven profiteren van de goede positie die de tarieven van Essent innemen. Essent biedt Groene Stroom en Groen Zakelijk ook in 2008 voor dezelfde prijs als gewone stroom, ondanks de hogere productiekosten van groene energie. Zo kan iedereen kiezen voor Groene Stroom zonder extra te betalen. Dit past in het duurzaamheidsbeleid van Essent en is een belangrijke stap op weg naar een duurzame energievoorziening. Essent is verreweg de grootste leverancier van duurzame energie in Nederland. Essent is bovendien ook de grootste producent van duurzame energie in Nederland. Zij produceert 43 procent van de in Nederland opgewekte duurzame elektriciteit.
Het servicenummer voor klanten van Essent (0800-0330) blijft gratis. Essent is een van de weinige energiebedrijven die een gratis servicenummer voor consumenten beschikbaar heeft.

De nieuwe tarieven die per 1 januari 2008 gelden staan met ingang van woensdag 12 december 2007 op de website www.essent.nl/nieuwetarieven. Daarnaast ontvangen alle klanten in januari een persoonlijke brief waarin wordt aangegeven wat de nieuwe tarieven precies voor hen inhouden.

Over Essent
Essent is met een jaaromzet in 2006 van EUR 6,4 miljard het grootste energiebedrijf van Nederland. Essent levert elektriciteit, gas en warmte aan huishoudelijke en zakelijke klanten. Essent is actief in de gehele energieketen: van de productie van energie tot en met de levering aan eindverbruikers. De onderneming beschouwt Nederland als haar thuismarkt, maar heeft inmiddels ook een aanzienlijke marktpositie opgebouwd in Duitsland en is in toenemende mate actief in België. De milieutak van het concern verwerkt afval tot energie en reststromen. Bij Essent werken circa 10.000 mensen.

Geplaatst: 11 december 2007