Politie Groningen

Woensdag 12 december 2007

Provincie Groningen, 12-12-2007

Groningen: fietsster gewond bij aanrijding

Een 22-jarige fietsster uit Groningen is dinsdagochtend gewond geraakt bij een aanrijding. De vrouw reed over de rotonde aan de Bornholmstraat. Daarbij gaf zij geen voorrang aan een 37-jarige automobilist uit Groningen. De vrouw kwam ten val en is met een hoofdwond overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Haren: automobilist ziet fietser over het hoofd

Een 46-jarige fietser uit Zuidlaren is dinsdagmiddag gewond geraakt. De man fietste over het fietspad van de Rijksstraatweg in Haren. Een 65-jarige automobilist uit Sappemeer zag de fietser op de kruising met de Dr. Ebelsweg over het hoofd. Mogelijk is de bestuurder verblind door de laagstaande zon. De fietser liep hoofdletsel op. Hij is onderzocht door het ambulancepersoneel. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Oude Pekela: snorfietser onder invloed

Op de Burg. Snaterlaan heeft de politie woensdagnacht een 26-jarige man uit Oude Pekela aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Agenten zagen de man op zijn snorfiets rijden terwijl hij zich liet voorttrekken door een personenauto. Toen de politie de man aansprak bleek dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. Een blaastest gaf aan dat de man ruim 1.9 promille alcohol in zijn bloed had. Het rijbewijs van de bestuurder werd ingenomen.

Eemshaven: bromfiets botst op auto

Op de Robbenplaatweg botste woensdagavond een 47-jarige inwoner van Duisburg met zijn bromfiets tegen de auto van een 25-jarige inwoner uit Slovenie. De bestuurder van de auto gaf bij het afslaan geen voorrang aan de bromfietser. Hierdoor kwam de bromfietser met zijn plof ten val. Hij moest met inwendige verwondingen naar een ziekenhuis in Delfzijl worden gebracht. De politie maakt proces verbaal op.

Beerta: alcomobilist ziet fietser over hoofd

Bij een ongeval op het Vredesplein in Beerta is dinsdagmorgen een 52-jarige fietsster uit die plaats gewond geraakt. Een 60-jarige automobiliste uit Amsterdam wilde van en parkeerplek weg rijden, maar zag de vrouw uit Beerta over het hoofd. Die viel daardoor van haar fiets en raakte gewond aan haar knie. Van de Amsterdamse werd een blaastest afgenomen. Hieruit bleek dat ze had gedronken. In haar bloed zat bijna 1,3 promille alcohol. Er is proces-verbaal opgemaakt tegen deze bestuurster. Het slachtoffer is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht.

Winsum: controle vrachtvervoer

De politie heeft dinsdag op diverse plaatsen in de omgeving van Winsum controles uitgevoerd op vrachtvervoer. Een 35-jarige
vrachtwagenchauffeur uit Delfzijl werd bekeurd omdat zijn vrachtwagen 6 procent te zwaar was. Ook dreigde lading van de aanhanger af te vallen. Een 32-jarige automobilist uit Winsum werd bekeurd voor dezelfde overtredingen. Zijn aanhangwagen was 27 procent te zwaar. Ook bleken de banden niet in juiste staat te zijn. Een 67-jarige vrachtwagenbestuurder uit Eexterzandvoort werd beboet, omdat zijn lading te hoog was. Ook was het niet afgedekt. Tegen alle bestuurders wordt proces-verbaal opgemaakt.

Marum: ongeval door laagstaande zon

Een 45-jarige vrouw uit Marum is dinsdagmorgen voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De vrouw fietste ter hoogte van de Nachtegaalstraat in haar woonplaats toen ze werd aangereden door een 59-jarige automobiliste uit Marum. Deze automobiliste zag de vrouw niet fietsen vanwege de laaghangende zon en kon haar niet meer ontwijken. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft dinsdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Beneluxweg: aantal geregistreerde voertuigen: 3707, aantal overtredingen: 83, hoogst gemeten snelheid: 89 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Groningen, Plataanlaan: aantal geregistreerde voertuigen: 1349, aantal overtredingen: 15, hoogst gemeten snelheid: 96 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 m/uur.

Noordbroek, N33: aantal geregistreerde voertuigen: 774, aantal overtredingen: 2, hoogst gemeten snelheid: 115 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Harkstede, N986: aantal geregistreerde voertuigen: 675, aantal overtredingen: 5, hoogst gemeten snelheid: 97 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Stedum, N46: aantal geregistreerde voertuigen: 803, aantal overtredingen: 7, hoogst gemeten snelheid: 125 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Zuidwolde, N46: aantal geregistreerde voertuigen: 772, aantal overtredingen: 30, hoogst gemeten snelheid: 124 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.