Gemeente Den Haag

Gemeente Den Haag

Dienst Stedelijke Ontwikkeling

Persbericht
Den Haag, 12 december 2007

Lancering nieuwe website Caballero Fabriek
Caballero Fabriek middelpunt tijdens Design Den Haag

De Caballero Fabriek in de Binckhorst staat van 12 t/m 15 december 2007 in het teken van Design Den Haag; een jaarlijks evenement voor Haagse ontwerpers. De Caballero Fabriek is dé locatie voor communicatie, innovatie, inspiratie, design en architectuur. Daarom vindt de Designweek onder andere plaats in dit bijzondere gebouw. Tijdens Design Den Haag wordt de nieuwe website van de Caballero Fabriek (www.caballerofabriek.nl) gelanceerd. Een website in de vorm van een internettijdschrift dat tekst, foto's en video op een pagina combineert. Dankzij innovatieve software kunnen de pagina's nu razendsnel worden aangepast.

De Caballero Fabriek is volop in ontwikkeling. Na oplevering van fase 1 (het voormalige kantorendeel) in juni 2006 wordt nu fase 2 (voormalige fabriekhal) herschapen tot 7.000 m² eigentijdse kantoor- en bedrijfsunits. Ruim 45 innovatieve, creatieve en culturele bedrijven hebben zich al in de fabriek gevestigd. In fase 2 komen zestig units van 25 tot 250 m². De Caballero Fabriek is erg populair als locatie voor evenementen, workshops en presentaties. Daarom komt er in de fase 2 een grote multifunctionele ruimte van 400 m². In deze fase is ook ruimte voor startende ondernemers in de creatieve sector.

Huren in de Caballero Fabriek
Op dit moment zijn dertig bedrijven geselecteerd voor de tweede fase. Dit zijn zowel startende als gevestigde bedrijven in de creatieve en innovatieve sector. Bij de selectie van de bedrijven wordt gekeken naar een combinatie van verschillende sectoren. Bedrijven moeten daarnaast zoveel mogelijk aanvullend zijn aan de huidige bedrijven in de eerste fase. Via de website is informatie op te vragen over de verhuurmogelijkheden. Ook is daar een overzicht te vinden van de bedrijven die actief zijn in de fabriek. De totale oplevering van de fabriek is gepland eind 2008.

Caballero Fabriek trots van Binckhorst
De Caballero Fabriek ligt midden in Binckhorst en is één van de voorbeeldprojecten voor de herontwikkeling van Binckhorst. Velen kennen Binckhorst vooral als bedrijventerrein. Maar dat gaat veranderen. Binckhorst verandert de komende twintig tot dertig jaar in een modern, stedelijk, woon-, werk- en leefgebied. Het wordt een gebied van internationale allure, met woningen, detailhandel, bedrijven, een aantrekkelijke openbare ruimte en een grootschalig park als trekker. Nieuw Binckhorst omvat na realisatie in 2030 woningen, kantoren, bedrijfsruimten, vrijetijdsvoorzieningen, grote internationale publiekstrekkers en een stadspark van 16 hectare. Nieuw Binckhorst komt voort uit een publiek private samenwerking van drie partijen: de gemeente Den Haag, BPF Bouwinvest en Rabo Vastgoed. Wilt u meedenken, discussiëren over en bouwen aan Nieuw Binckhorst? Surf dan naar www.ikhebeenbeteridee.nl en vul de enquête in over de herontwikkeling van Binckhorst.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Noot voor de redactie, Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Gemeente Den Haag