Politie Amsterdam-Amstelland



Politie pakt illegale vogelhandelaren / Amsterdam-Utrecht (12/12/07)

In verband met de illegale handel in vogels heeft de politie maandagmiddag 10 december in Amsterdam en Utrecht drie mannen aangehouden. Ongeveer veertig vogels zijn op verschillende plaatsen bij invallen in beslag genomen.

Kooien De politie trad binnen in drie woningen naar aanleiding van informatie uit onderzoeken in verschillende regio's. De kelderbox bij één van de woningen stond volgestouwd met kooien. De 39-jarige bewoner werd daarbij aangehouden. Een 48-jarige man werd elders in Amsterdam aangehouden. Hij verzorgde voornamelijk de vogels. In Utrecht werd een 49-jarige man aangehouden. Ook hij had vogels illegaal in zijn bezit.

Gebroken De vogels, voornamelijk putters en sijsjes, werden in het wild gevangen. Om ze alsnog te ringen en daarmee de illegale vangst te verdoezelen, worden vogelpootjes gebroken of ringen uitgeboord. In gevangenschap gaan deze vogels vaak dood. De politie trof dan ook een veertiental dode dieren aan.

Winst De levend aangetroffen vogels zijn ondergebracht in een vogelopvang. Naast de vogels zijn er nog kooien en pootringen in beslag genomen. In de illegale vogelhandel wordt veel winst gemaakt. Een vogel brengt tussen de vijftig en vijfhonderd euro op. In het onderzoek werkte het regionale milieuteam van de politie Amsterdam-Amstelland samen met het interregionale milieuteam Noordwest- en Midden Nederland en met milieuteams van de politieregio's Gooi en Vechtstreek en Utrecht.

Hennepkwekerijen ontmanteld / Diemen (12/12/07)

Naar aanleiding van tips over het kweken van hennep heeft de politie dinsdag 11 december in zeven woningen in Diemen invallen gedaan. Ongeveer 1500 hennepplanten werden in beslag genomen en vernietigd.

Meldingen van buurtbewoners en tips via Meld Misdaad Anoniem brachten de politie op het spoor van de hennepplantages. Na controle van die tips met warmtezoekende apparatuur werden de kwekerijen ontdekt. Alle apparatuur en planten zijn in beslag genomen. Bij de invallen zijn zes personen aangehouden waarvan vier worden verdacht van het telen van wiet en twee van bijstandsfraude. Verder namen agenten twee verboden messen, een kleine hoeveelheid hasj en ruim duizend euro in beslag. Bureau Opsporing van district Oost heeft de zaken in onderzoek.

Politie zoekt man die fietser aanreed / Spaarndammerstraat (12/12/07)

Een 46-jarige vrouw uit Amsterdam is dinsdagavond 11 december rond kwart voor acht door een automobilist aangereden op de Spaarndammerstraat, terwijl zij daar fietste. De politie is op zoek naar deze auto en de bestuurder, die na de aanrijding doorreed.

De auto, een donkerkleurige Volkswagen Golf, reed vanaf de Haarlemmerweg linksaf de Spaarndammerstraat in. Daarbij werd de vrouw geschept waarna zij gewond op straat achterbleef. De bestuurder van de auto, een man met een donkere huidskleur, reed zonder zich om het slachtoffer te bekommeren weg van de plaats van het ongeval. Het slachtoffer is met een ambulance naar een ziekenhuis overgebracht en daar opgenomen met letsel aan haar hoofd. De politie is op zoek naar de auto en de bestuurder. De auto heeft waarschijnlijk schade aan de linker voorzijde en zijkant. Na de aanrijding bleef er glas achter op straat. Het wijkteam Houtmankade heeft de zaak in onderzoek. Getuigen of tipgevers kunnen zich melden via 0900-8844.