Persbericht 12 december 2007

PERSBERICHT

Uitspraak in Ceteco procedure: vordering van curatoren toegewezen

De rechtbank Utrecht heeft vandaag uitspraak gedaan in de Ceteco-procedure. De rechtbank heeft de vordering van Ceteco's curatoren toegewezen en Hagemeyer alsmede de voormalige bestuurders en commissarissen van Ceteco veroordeeld tot het betalen van een nog onbekend bedrag aan schadevergoeding en partijen verwezen naar een aparte procedure voor de vaststelling van de hoogte van de schadevergoeding. Tevens zijn Hagemeyer en de voormalige bestuurders en commissarissen van Ceteco gezamenlijk veroordeeld tot het betalen van een voorschot van 50 miljoen. Hagemeyer gaat in beroep tegen deze beslissing en ziet de uitkomst van het hoger beroep met vertrouwen tegemoet. Hangende het hoger beroep is het voorschot niet direct betaalbaar. Hagemeyer had geen specifieke voorziening getroffen voor deze vordering.

Deze uitspraak is het eerste vonnis van de rechter sinds de curatoren van Ceteco, dat in 1998 failliet ging, in oktober 2003 een procedure aanhangig maakten tegen Hagemeyer en de gezamenlijke voormalige bestuurders, commissarissen en accountant van Ceteco.

Naarden, 12 december 2007
HAGEMEYER N.V.
Raad van Bestuur

Voor nadere informatie:
Emilie de Wolf
Investor Relations & Group Communications
Tel. 035 6957676
www.hagemeyer.com
press@hagemeyer.com

Hagemeyer N.V., Rijksweg 69, Postbus 5111, 1410 AC Naarden, Nederland Telefoon 035 6957676, fax 035 6944396

Over de eerste negen maanden van 2007 realiseerde Hagemeyer een netto-omzet van 4,7 miljard (2006: 6,2 miljard) en had circa 17.800 werknemers in dienst. Meer dan 90% van Hagemeyer's totale omzet wordt gegenereerd door haar kernactiviteit Professional Products en Services (PPS). PPS richt zich op hoogwaardige business-to-business distributie van elektrotechnische materialen, veiligheidsproducten en andere Maintenance, Repair en Operations (MRO) producten in circa 25 landen in Europa, Noord-Amerika en Azië-Pacific. De overige omzet wordt gerealiseerd door de Agencies/Consumer Electronics (ACE) activiteiten, die in Nederland en Australië consumentenelektronica en merkproducten distribueren en luxe producten in een aantal landen in Azië. Het hoofdkantoor van Hagemeyer is gevestigd in Naarden, Nederland.


---- --