Gemeente Heerlen

Onder embargo tot 12 december 2007, 15.45 uur
Uitreiking Koninklijke Onderscheiding
aan directeur Hagenouw van de GGD

Op woensdag 12 december om 15.45 uur zal burgemeester Toine Gresel van Heerlen een Koninklijke Onderscheiding uitreiken aan de heer R.G.P. Ruud Hagenouw. De uitreiking vindt plaats in Kasteel Hoensbroek. De heer Hagenouw wordt benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. hij wordt onder meer geridderd voor zijn bijzondere verdiensten voor het openbaar gezondheidsbeleid in deze regio.

Als directeur van de GGD Oostelijk Zuid-Limburg heeft hij aan de wieg gestaan van de samenvoeging van de drie GGD'en en de GHOR organisatie in Zuid-Limburg. Gedurende zijn gehele leven heeft de heer Hagenouw zich als arts in veel gevallen belangeloos ingezet voor de zorg van de patiënt; de mens stond bij hem altijd centraal en vanuit die gedachte heeft hij belangrijke bijdragen geleverd aan het verbeteren van de volksgezondheid in de regio, Nederland en ver daarbuiten.

De heer Hagenouw is vanaf 1995 lid en vanaf 2000 voorzitter van het hoofdbestuur van de KNMG, Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering van de Geneeskunst en heeft daarbij belangrijke internationale thema's zoals de euthanasiewet uitgewerkt en de standpunten van KNMG uitgedragen. Tevens toont de heer Hagenouw zijn betrokkenheid bij het welvaren van de Limburgse kankerpatiënten en bekleedt daarbij verschillende bestuursfuncties.

HEERLEN, 11 december 2007
Concernstaf Communicatie
Fred Peters
(045) 5604713
06.51.52.01.10
f.peters@heerlen.nl


---- --