Politie Twente

Rectificatie Persbericht Politie Twente 12 december 2007


Rectificatie onderstaand persbericht

In onderstaand persbericht met als titel "Man vernielt Fiets" zijn twee foutjes geslopen.

Per abuis wordt zowel in de tweede als derde alinea vermeld dat de 29-jarige man uit Enschede afkomstig is. Dit moet zoals vermeld in de lead, een 29-jairge man uit Hengelo, zijn.

In de laatste alinea staat vermeld dat de 29-jarige in de loop van de woensdagmorgen weer in vrijheid gesteld is. Dit moet woensdagmiddag zijn. Voor de volledigheid het exacte tijdstip is 14.35 uur. Ook heeft hij inmiddels een dagvaarding gekregen.

Het eerder verzonden persbericht:

Man vernielt fiets

Enschede

Een 29-jarige man uit Hengelo werd in de nacht van dinsdag 11 op woensdag 12 december aangehouden, omdat hij op de Oude Markt in Enschede de fiets van een 20-jarige man uit Enschede vernield heeft.

In de nacht van dinsdag 11 op woensdag 12 december werd omstreeks 04.30 uur gemeld dat een man een fiets van een trap had gegooid bij een horecagelegenheid aan de Oude Markt in Enschede. Ter plaatse bleek dat een 29-jarige man uit Enschede door personeel weggestuurd was uit de horecagelegenheid, omdat hij binnen ruzie had gehad. De man was boos en pakte buiten de zaak een willekeurige fiets, die hij van een trap af gooide. De fiets werd hierdoor vernield.

De 29-jarige man uit Enschede werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar werd hij voor verhoor opgesloten. In de loop van woensdagmorgen 12 december werd hij weer in vrijheid gesteld. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (07-159994)



Politie Twente